De perfect kaasplank maken? Rep je naar de supermarkt!

ginafrallypower.nl

Na een hele nare tijd achter de rug te hebben, mag het eindelijk weer: mensen thuis ontvangen! Gezellig met een hapje en een drankje lekker kletsen, iedereen heeft het wel gemist! Wat past er dan beter bij zo’n gezellige avond dan een heerlijke kaasplank? De perfecte kaasschotel samenstellen, het is helemaal niet moeilijk dankzij deze tips! 

Genoeg variatie op de plank

Een van de zaken die erg belangrijk zijn bij een kaasplank maken, is om er genoeg variatie in te voorzien. Niet iedereen is fan van pittige kaassoorten, alsook van zachtere kazen. Daarom is het aangeraden om een goede balans tussen beide kaassoorten te vinden. Op die manier kan je er zeker van zijn dat de smaken nog meer tot hun recht zullen komen én dat iedereen wat wils heeft. Je gaat het best als volgt te werk: je kiest 1 of 2 varianten binnen de categorie verse kazen, blauwe kazen, zachte kazen en (half)harde kazen. Zo wordt de kaasplank een plezier voor ieders smaakpapillen! 

Hoeveel heb je nodig? 

Wanneer je je nog naar de supermarkt moet reppen om die kaasplank in orde te krijgen, is het ook belangrijk om te weten hoeveel kaas je per persoon moet voorzien. Je moet jezelf hierbij één belangrijke vraag stellen: dient de kaasplank als aperitief, hoofdmaaltijd of dessert? Wanneer deze als aperitief dient, kan je 50-100 gram kaas per persoon voorzien. Geef je hem liever als echte hoofdmaaltijd? Dan mag je toch wel op 200 gram kaas per persoon rekenen. Een heerlijke kaasplank als dessert kan natuurlijk ook, voorzien dan niet meer dan 100 gram per persoon. 

Verschillende smaken 

Naast kaas is het ook heerlijk om een kaasplank te combineren met andere lekkernijen. Bij een kaasschotel zijn er verschillende zaken die je perfect kan combineren. Zo kan je kiezen om bij de kaas nog heerlijke druiven, komkommers of tomaten te serveren. Ook passievruchten, noten en vijgen zijn een goede keuze. Wanneer je het helemaal af wil maken, kan je er ook voor kiezen om chutney of confituur aan je kaasplank toe te voegen. Wanneer je beide ook nog eens zelf maakt, wordt het helemaal heerlijk genieten! 

Hoe een kaasplank presenteren? 

Het belangrijkste aan een kaasplank is natuurlijk de smaken, maar het oog wil ook wat! Daarom is het altijd leuk om een kaasplank mooi te presenteren. Maar hoe doe je dat nu? Ronde en vierkante kazen kan je snijden zoals je bij een taart zou doen. Rechthoekige kazen kan je dan weer in staafjes of kleine rechthoekjes snijden. Cilindervormige kazen presenteer je best in schijfjes. Voor de plank zelf kan je een plank van hout of leisteen kiezen. Voorzie elke soort kaas van een mes en maak het helemaal af door leuke vlaggetjes in de kazen te prikken met de naam en het land van herkomst! Veel plezier en smullen maar!