Boxkleed 80×100 is multifunctioneel

Boxkleed 80x100 is multifunctioneel

Je hebt een boxkleed voor in de box nodig en je gaat dus driftig op zoek naar een mooi en kwalitatief goed boxkleed waar zowel jouw kindje als jij plezier van hebben. Het kindje zal er waarschijnlijk weinig om geven in welke kleur het boxkleed is gemaakt, maar zal het wel merken als het kleedje minder comfortabel is. Terwijl je als ouder het boxkleed misschien wilt afstemmen op de kleuren van een kinderkamer of de woonkamer waar de box staat. In dit blog leggen we uit dat een boxkleed 80×100 multifunctioneel is, want het product is niet alleen geschikt voor in een box.

Waarom een boxkleed kopen?

Een boxkleed is belangrijk voor het comfort van je kindje. Een boxkleed is lekker zacht en zo heeft je kindje geen last van de harde bodem van de box zelf. Ideaal als hij lekker wilt liggen, spelen of slapen. Daarnaast is een boxkleed 80×100 in verschillende kleuren en met verschillende patronen verkrijgbaar. Het oog van de ouder wil natuurlijk ook wat en zo kun je een geschikt boxkleed kopen dat ook nog eens goed bij het interieur past. Terwijl er ook nog een enorme keuze is in verschillende soorten materialen waar het boxkleed van is gemaakt.

Materialen waarvan het boxkleed 80×100 is gemaakt 

In de regel kies je voor een boxkleed van katoen en gevuld met polyester. Deze voelen lekker zacht en warm aan terwijl katoen ook vocht kan opnemen en goed ventileert. Boxkleden van schuim of rubber zijn ook goede keuzes als je kindje begint met leren zitten. Een kleedje van schuim of rubber geeft het kindje immers meer grip en stimuleert deze ontwikkeling dus. Je kunt ook nog kiezen voor een boxkleed van plastic. Die iets minder comfortabel, maar wel ontzettend makkelijk schoon te maken zijn.

De kleur van een boxkleed 80×100

Je wilt natuurlijk wel een mooi boxkleed die qua kleuren of patronen goed bij de kinderkamer of het interieur passen. Zo steekt het boxkleed niet af en heb je er zelf ook nog wat plezier van. Je kunt voor leuke patronen kiezen terwijl een effen kleur de beste keuze is als je de kleur van het boxkleed wilt afstemmen op je interieur. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een tweekleurig boxkleed 75×95, want een boxkleed met meerdere kleuren maakt het product wat speelser. Terwijl het geen afbreuk doet aan het interieur.

Boxkleed als speelkleed

Er bestaat een misvatting over het boxkleed. Veel ouders denken dat het boxkleed 80×100 alleen voor in de box gebruikt kan worden. En dat kan een boxkleed ook zeker. Het product dankt zijn naam immers hieraan. Maar een boxkleed kun je ook prima als speelkleed gebruiken! Een boxkleed is comfortabel en stevig genoeg om als speelkleed te gebruiken. Dus als je het kindje even lekker zijn gang wil laten gaan in de woonkamer of als je even in de tuin wilt zitten, is een boxkleed enorm handig om mee te nemen. Ben je bang voor een snelle slijtage? Dat is niet nodig, want kwalitatief goede boxkleden kunnen wel wat hebben. En je kunt voor de zekerheid ook altijd een extra boxkleed 80×100 aanschaffen.