Waar je op moet letten bij je eerste auto

ginafrallypower.nl

Waar zet je de auto neer?

Met name als je in een stad woont kun je de auto niet zomaar overal (gratis) neerzetten. Zorg dus dat je vooraf weet waar je de auto neer mag zetten en of dit geld kost. Kan-ie gewoon bij je ouders op de oprit of in de garage? Spreek dan wel met ze af wie de auto vooraan heeft staan, zodat je niet ’s ochtends auto’s moet gaan verplaatsen om naar school of werk te kunnen. 

De juiste auto

Tuurlijk, je wil wel indruk maken met je eerste auto, dus is het heel verleidelijk om die dikke bak te kopen waar je al jarenlang van droomt. Maar denk hier goed over na, een mooie auto betekent namelijk niet altijd een goede auto. En aan een mooie auto die de helft van de tijd bij de garage staat heb je niet zo veel. Bedenk dus goed waar je de auto voor gaat gebruiken, hoe vaak je de auto gaat gebruiken en hoeveel je ermee verwacht te rijden. 

Doe een proefrit

Voordat je een auto koopt is het verstandig eerst even een proefritje te doen. Zo weet je direct of je de auto fijn vindt rijden en in het geval van een tweedehands auto kun je ook gelijk checken of er gebreken zijn. Plan je proefrit wel op een rustig moment en bedenk van tevoren vast even welke route je wil rijden. Want stilstaan tijdens je proefrit is ook niet leuk.

Sluit een autoverzekering af

Misschien heb je eerder wel een scooter of een brommer gehad, maar als je dit niet hebt gehad dan ben je waarschijnlijk ook niet bekend met verzekeringen. Die zijn wél onmisbaar voor je auto. Sterker nog een autoverzekering afsluiten is verplicht! Kijk dus vast even rond welk type verzekering het best past bij jouw (beoogde) auto en jouw situatie. Vul daarvoor bijvoorbeeld de rekenhulp van InShared in. Voor het afsluiten van een autoverzekering hoef je gelukkig je huis niet uit, dat kun je gewoon vanachter je laptop of via je telefoon doen.

Geniet van je auto

Een beetje een cliché, maar vergeet vooral niet te genieten van de eerste kilometers in je nieuwe auto. Je bent nog jong, het volwassen leven komt eraan, maar geniet van die jonge jaren en geniet van je autoritjes.