Waarom zijn we zo gek op koffie?

ginafrallypower.nl

Een heleboel mensen drinken dagelijks koffie: het wordt ook wel gezien als het favoriete drankje. Ben jij er ook zo’n fan van? Wellicht vraag je je weleens af: waarom zijn we eigenlijk zo dol op koffie? Er zijn verschillende redenen om zo van koffie te genieten.

Ontspanningsmoment

Het drinken van koffie gaat vaak samen met een moment van ontspanning. Om die reden koppelen we er positieve gevoelens aan. Of het nu ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds is: rustig genieten van een vers bakje doet je goed. Zeker als je kwalitatieve koffie drinkt, van illy bijvoorbeeld.

Energie

Heb je het bakje op? Dan krijg je natuurlijk lekker veel energie van koffie! Dit vormt de belangrijkste reden dat we vroeg op de ochtend zo genieten van koffie, of juist tijdens een inkakmomentje later op de dag. Uit koffiebonen halen we die energie, zodat je kunt knallen op je werk bijvoorbeeld.

Smaak

Koffieliefhebbers zijn gek op de smaak van koffie. En eigenlijk is die smaak heel uniek: vrijwel geen ander drankje komt in de buurt van de smaak van koffie. Hoe verser de koffie is, hoe beter de koffie vaak smaakt. Ga ook na wat jouw favoriete bereidingswijze van koffie is. Uiteraard speelt dit ook een grote rol in de waardering voor het drankje. Waar de een bijvoorbeeld het liefst een sterke espresso drinkt met een donkere branding, maak je de ander juist blijer met een milde filterkoffie met een lichte branding. Er is genoeg om uit te proberen.

Geur

Niet alleen de smaak van koffie is geliefd, maar ook de geur. Als je een kamer binnenloopt waar koffie wordt gemaakt, komt die heerlijke aroma je al tegemoet. Het is een intense geur, die direct de zintuigen prikkelt.

Gezelligheid

Er is iets gezelligs aan het drinken van koffie. Zeker als je het samen met anderen drinkt. Of dat nu familieleden, vrienden, collega’s of kennissen zijn – samen een kop koffie drinken is altijd een goed idee. Haal de nieuwste koffietrends in huis om zo met je vrienden en familie ervan te kunnen genieten. Zo kun je met z’n allen de nieuwste smaken ontdekken. 

Variatie

We noemden het hierboven al kort, maar willen het nogmaals benadrukken: koffie is geliefd om de variatie. De ene keer drink je espresso, en dan weer filterkoffie. Soms drink je koffie met melk, soms juist met melk. Je denkt wellicht dat je alle smaken al eens hebt uitgeprobeerd, maar het zal je nog verbazen hoe je koffie allemaal kunt bereiden. Heb je bijvoorbeeld al eens een ijskoffie op – zowel met als zonder melk? Of een kop koffie met warme chocolademelk erin? Het drankje zal nooit vervelen, omdat je er zo goed mee kunt variëren!