Zorg dat je goed verzekerd bent als ondernemer met deze tips

Verzekering Ginafrallypower

Het leven kan altijd een onverwachte wending nemen. Als zelfstandig ondernemer weet je dit als geen ander. Het is dan ook belangrijk om jezelf te beschermen tegen de financiële risico’s die je als ondernemer loopt. Gelukkig is dit gemakkelijk te regelen door middel van verschillende verzekeringen die je kunt afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp of een rechtsbijstandverzekering. Op die manier voorkom je dat je voor torenhoge kosten komt te staan bij schade en onvoorziene gebeurtenissen, zoals een bedrijfsongeval, diefstal of brand.

1. Bescherm jezelf tegen schade tijdens werk

Tijdens het werk kan er altijd iets misgaan. Bijvoorbeeld wanneer je tijdens jouw werkzaamheden schade aanricht bij een klant wanneer je per ongeluk iets omstoot. Wanneer je hier verantwoordelijk voor wordt gesteld kunnen de kosten enorm oplopen! Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van een betrouwbare verzekeraar als Unive voorkom je dat jouw onderneming hierdoor in de financiële problemen komt.

Neem de polisvoorwaarden van de verzekeraar altijd goed door om te zien wat er allemaal binnen de dekking van jouw verzekering valt.

2. Dek jezelf in tegen beroepsfouten

Ook kunnen inhoudelijke beroepsfouten zorgen voor bedrijfsschade. Bijvoorbeeld wanneer je als consultant een verkeerd advies geeft dat vermogensschade veroorzaakt bij een klant. Of wanneer je als copywriter een verkeerde tekst voor een gebruiksaanwijzing schrijft waar jij verantwoordelijk voor kan worden gesteld. Met een goed beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je hiervoor beschermd.

3. Verzeker je bedrijfsruimte

Heb je een eigen bedrijfsruimte? Dan is het slim om een opstalverzekering af te sluiten. Met een opstalverzekering verzeker je het bedrijfspand tegen schade bij brand, lekkage en diefstal. Op die manier riskeer geen torenhoge kosten wanneer er onverhoopt iets met jouw bedrijfspand gebeurt. Kijk ook naar een inventarisverzekering, waarmee al jouw ingekochte voorraad verzekerd is tegen schade en diefstal.

4. Zorg voor de juiste juridische steun

Als zelfstandig ondernemer kun je altijd te maken krijgen met een juridisch conflict. Denk aan een klant die zijn factuur niet betaalt, of een juridisch geschil met de eigenaar van het bedrijfspand. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering heb je altijd recht op professionele juridische ondersteuning, zodat het geschil zo snel mogelijk kan worden afgehandeld.

5. Verzeker je tegen ziekte

Als laatste is een arbeidsongeschiktheidsverzekering erg aan te raden wanneer je ondernemer bent. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je ziek wordt of een ongeluk krijgt waardoor je jouw werk niet meer uit kunt voeren. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt ervoor dat je in dit geval een inkomen krijgt, waardoor het bedrijf niet direct ten onder gaat. Op die manier kun jij je onbezorgd richten op de groei van jouw business!