Vijf manieren om het leven te vieren

Ginafrallypower Wijn

Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen. Een bekende uitspraak, die wel een beetje makkelijker gezegd dan gedaan is. Want hoe doe je dat precies, er iedere dag opnieuw een feestje van maken? We zetten vijf tips voor je op een rijtje.

Genieten van de kleine dingen

Genieten van de kleine dingen, dat klinkt misschien al net zo cliché als ‘het leven is een feestje’. Toch is het écht een goede manier om wat meer van het leven te genieten. De echt grootse gebeurtenissen, die droomreizen of andere memorabele momenten, die dienen zich nu eenmaal niet iedere dag aan. Kleinere dingen wel. Een lekker zonnetje in je lunchpauze, een vriendelijk gesprekje, een leuk compliment, iemand die iets aardigs voor je doet, je kind die je een knuffel geeft of je favoriete plant die begint te bloeien. Allemaal heel alledaagse, maar daarom niet minder mooie momenten. Heb er oog voor, sta er wat meer bij stil en geniet ervan. Ook de kleine zaken mogen gevierd worden!

Nu die goede fles wijn openen

Wil je er iedere dag een feestje van maken? Laat die goede fles wijn die je voor een bijzonder moment in de kast had liggen er dan niet nog eens maanden of jaren liggen. Iedere dag is een bijzonder moment, dus open hem en geniet ervan!

Zonde? Welnee. Je kunt gewoon weer nieuwe wijn kopen, toch? Bovendien geldt voor vrijwel alle wijn die we kopen dat deze perfect op smaak is op het moment van aankoop. Hem daarna nog jaren bewaren in de hoop dat hij nog beter wordt, is echt niet nodig. Dat geldt misschien voor heel bijzondere, kostbare wijnen van verzamelaars. Een wat meer standaard, maar nog steeds heerlijke, wijn zoals een Sauvignon blanc, wordt precies ‘op dronk’ verkocht. Te lang laten liggen zou alleen maar zonde zijn!

Ruimte voor verrassingen

Dagen zijn vaak extra leuk als er iets onverwachts gebeurt, zeker als dat iets positiefs is. Timmer je dagen dus niet te veel dicht, als je het leven wat meer wilt vieren, maar houd ruimte voor verrassingen. Zo ontstaan de mooiste momenten!

Leuke dingen niet te lang uitstellen

Een bucketlist is leuk, maar alleen als je alle dingen die erop staan ook echt gaat doen. Wil je meer van het leven genieten? Maak dan niet alleen lijstjes met wat je allemaal wilt doen, ooit, maar doe het ook echt. Op die manier haal je alles uit je dag, uit je leven, en alleen dat is al een feestje waard.

Nog even de dag doornemen

Natuurlijk zijn er altijd dagen die als een sleur voorbijgaan, die niet per se de boeken in gaan als feestelijk. Juist op deze dagen doe je er goed aan om aan het einde van de dag de boel nog eens door te nemen. Ook al lijkt een dag nog zo saai, er zijn eigenlijk altijd wel kleine lichtpuntjes in te vinden. Wees daar dankbaar voor, en weet dat er binnen de kortste keren vast weer feestelijker dagen komen!