Op deze manieren kun je jouw woning isoleren

Glasisolatie van Glasgigant

De energieprijzen stijgen en om kosten te besparen, kun je het beste jouw woning laten isoleren. Een woning isoleren kun je op verschillende manieren doen, zoals glasisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en muurisolatie. Om een goede keuze te maken tussen deze opties, is het belangrijk om eerst te weten wat de verschillende manieren inhouden. Ben je benieuwd naar wat deze isolatie mogelijkheden inhouden? Lees dan verder!

Raamisolatie

Via de ramen kan er veel warme lucht verloren gaan. De warmte in huis zal naar buiten trekken en de koude lucht van buiten zal naar binnen komen. Daarbij kun je last hebben van tocht wat vanuit buiten naar binnen komt. Heb je dubbel glas in jouw woning? Dan kun je dat laten vervangen voor HR++ of HR+++ glas. Deze soorten glas zijn speciaal isolatie glas en houden veel geluid van buiten tegen.

Vloerisolatie

Vanuit de vloer kan veel koude lucht komen, omdat de ruimte onder het huis vaak erg koel is. Als oplossing kun je ervoor kiezen om de bodem van de kruipruimte van het huis te laten isoleren. Hiermee voorkom je dat de vloer erg koud aanvoelt. Als je vaak last hebt van koude voeten, zal je merken dat je het lastig warm kunt krijgen. Als je de vloer laat isoleren, hoef je dus minder vaak te stoken.

Dakisolatie

Warmte trekt in een ruimte altijd naar boven en verdwijnt dan vaak via het dak. Om de warmte zo lang mogelijk in huis te houden, kun je ervoor kiezen om het dak te laten isoleren. Heb je een zolder die erg krap is en nauwelijks gebruikt wordt? Dan kun je de vloer laten isoleren.

Muurisolatie

Woningen die na 1930 zijn gebouwd, hebben vaak een spouwmuur. Dit is een ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur. Bij oudere woningen is deze ruimte vaak gevuld met lucht en is niet geïsoleerd. Wanneer jouw woning een spouwmuur hebt, kun je deze laten isoleren. Een bedrijf kan dan de muur opvullen met isolatiemateriaal. Als je hiervoor kiest, zal je al snel merken dat je veel bespaart op de energiekosten.

Maak de keuze!

Nu je weet wat de verschillende mogelijkheden zijn, kun je een keuze maken die het beste bij jouw woning past. Wil je investeren in jouw woning en het dubbel glas laten vervangen voor HR++ glas? Neem dan een kijkje op de website van GlasGigant en ontdek de mogelijkheden.