Hoe kies ik de juiste zonnebril?

Hoe kies ik de juiste zonnebril?

Als de zon fel schijnt, is een zonnebril een must. Maar met zoveel verschillende leuke brillen en stijlen op de markt, hoe kun je er zeker van zijn dat je de juiste kiest voor je gezicht? Hier zijn vier tips om je te helpen een verstandige keuze te maken.

Hoe vindt je de juiste stijl voor je gezicht

Als het gaat om het kiezen van de juiste stijl zonnebril voor uw gezicht, is het belangrijk om een paar dingen in overweging te nemen. Ten eerste, denk na over de vorm van uw gezicht. Is het ovaal, rond, hartvormig, of driehoekig? Als je eenmaal de vorm van je gezicht weet, kun je beginnen met het bekijken van verschillende stijlen zonnebrillen om het perfecte paar te vinden. Ronde gezichten zien er het beste uit met zonnebrillen die een gebogen montuur en hoekige glazen hebben. Hartvormige gezichten zouden een montuur moeten proberen dat breder is aan de bovenkant en smaller aan de onderkant. Ovale gezichten kunnen elke stijl zonnebril dragen, terwijl driehoekige gezichten er goed uitzien met monturen die breed zijn aan de onderkant en smal aan de bovenkant. 

Als je eenmaal weet wat voor gezichtsvorm je hebt, is het tijd om op zoek te gaan naar monturen die bij je gelaatstrekken passen. Als je bijvoorbeeld een kleine neus hebt, kies dan voor een montuur met een kleinere neusbrug. En als je grote ogen hebt, kies dan een zonnebril die je ogen laat opvallen.

Hoe je de juiste kleur en lens voor jouw behoeften kiest

Als het gaat om het kiezen van de juiste kleur en lens voor je zonnebril, zijn er een paar dingen om te overwegen. Ten eerste, denk na over welke activiteiten je gaat doen terwijl je ze draagt. Als je veel tijd buiten zult doorbrengen, is het belangrijk om een zonnebril te kiezen die bescherming biedt tegen de UV-stralen van de zon. De beste zonnebrillen voor dit doel hebben UV400 lenzen, die volledige bescherming bieden tegen UVA en UVB stralen.

Als je op zoek bent naar een zonnebril die veelzijdig genoeg is voor dagelijks gebruik, kies dan een kleur en glas dat aan jouw behoeften voldoet. Als je bijvoorbeeld veel auto rijdt, kies dan een zonnebril met gepolariseerde glazen om schittering te verminderen. Of als je op zoek bent naar een zonnebril die ook kan worden gebruikt om te lezen, kies dan voor een bril met getinte glazen die vermoeidheid van de ogen tegengaan. Als je ook nog eens een steentje bij wil dragen aan het milieu, kies dan bijvoorbeeld voor een duurzame zonnebril!

Wat je behoeften ook zijn, er is altijd een perfecte kleur en lens combinatie voor jou. Neem dus jouw tijd bij het winkelen voor een zonnebril, en zorg ervoor dat je de perfecte vindt voor jouw levensstijl.