Hoe vind ik mijn eigen kledingstijl?

Hoe vind ik mijn eigen kledingstijl?

We willen er allemaal op ons best uitzien, maar het vinden van je persoonlijke stijl kan een ontmoedigende taak zijn. Het lijkt wel of iedereen andere adviezen heeft over wat je moet dragen en hoe je het moet dragen. Dus waar moet je beginnen?

  1. Zoek kleren die je figuur flatteren

Er zijn vier belangrijke lichaamstypes: Appel, Peer, Rechthoek, en Zandloper. Uitzoeken welk type het beste bij jou past is de eerste stap in het vinden van je persoonlijke stijl. Als je bijvoorbeeld een appelvormig lichaam hebt, is je taille smaller dan je heupen en buste. Draag kleding die rondingen geeft en je taille benadrukt. Vermijd ruimzittende of slobberige kleding zoals grote jackets, want die laat je groter lijken dan je bent. Een wikkeljurk of een blouse met een ceintuur zijn goede opties voor vrouwen met een appelvorm. Als je een rechthoekig lichaam hebt, zijn je schouders, taille en heupen allemaal ongeveer even breed. Draag kleding die je lichaam contouren en rondingen geeft. Probeer jurken te dragen met een getailleerde taille en jasjes met wijd uitlopende mouwen. Je kunt ook accessoires dragen om rondingen te creëren, zoals riemen of sjaals.

  1.  Experimenteer met verschillende looks

Een van de beste manieren om je persoonlijke stijl te vinden is door te experimenteren met verschillende looks. Probeer verschillende combinaties van kleuren en stijlen tot je iets vindt waar jij je prettig en zelfverzekerd in voelt. Combineer je oude t-shirts eens met je nieuwe broek of misschien past dat jurkje wel heel goed bij dat ene jasje waarvan je niet zeker bent of het je wel staat.

Wees niet bang om risico’s te nemen en wees niet bang om een beetje gedurfd te zijn. Misschien vind je uiteindelijk wel een look waar je helemaal weg van bent!