Tips om je slaapkamer klaar te maken voor de herfst

Het is een warme zomer geweest en hoewel dit zijn voordelen had, is het niet goed geweest voor de nachtrust. We hebben een hoop plaknachten achter te rug. Nu begint het langzaam maar zeker toch echt kouder te worden buiten. Het wordt vroeger donker, blijft langer donker en er valt meer regen. De nachten worden dus weer dragelijker en de kans dat je in de ochtend net even iets langer lekker in bed blijft liggen is groter. Het is dan ook de hoogste tijd om je slaapkamer een herfst make-over te geven. In deze blog lees je de beste tips om jouw slaapkamer zo gezellig mogelijk te maken voor de koude herfstnachten.

Investeer in je bed

Allereerst is dit een goed moment om eens in je bed te investeren. Je hoeft natuurlijk niet meteen een heel nieuw bed te kopen, maar kijk eens of er niet iets aan vervanging toe is. Misschien ben je onderhand wel toe aan een nieuw matras? Of zitten er gaten in je hoeslaken, waardoor het tijd is voor een nieuw hoeslaken 160×200. Mocht er nou niks zijn wat echt aan vervanging toe is, dan kun je altijd nog kijken of je je bed misschien iets meer luxe kan geven. Koop bijvoorbeeld een lekker warm nieuw dekbed of plaid. Dan kom je die koude nachten wel door.

Geef de kamer een nieuwe uitstraling

Daarnaast kun je ook je kamer een hele nieuwe make-over geven zodat deze weer als nieuw voelt. Een nieuw likje verf op de muur bijvoorbeeld geeft al meteen een heel nieuw gevoel. Kies dan eens voor een herfstkleur en koop daar dan meteen een matchend dekbedovertrek bij. Daarbij kun je ook eens kijken naar een leuke nieuwe lamp. Bij voorkeur een sfeerlamp. Dit geeft de kamer meteen een hele nieuwe uitstraling. Tot slot kun je ervoor kiezen de indeling net even om te gooien. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe groot je slaapkamer is. Zet het bed bijvoorbeeld eens aan de andere kant of kijk of je de meubels kan verven. Een slaapkamer voelt zo meteen als nieuw waardoor je helemaal klaar bent voor de herfst.

Maak het gezellig

Tot slot is het natuurlijk belangrijk om je slaapkamer wat gezelliger te maken. Nu het ’s ochtends langer donker blijft en het buiten niet meer zulk mooi weer is, is de kans namelijk groot dat je in het weekend wat langer uitslaapt. Of wellicht ga je in de avonden wel wat vroeger naar bed. Hoe fijn is het dan als je slaapkamer lekker knus en gezellig is. Met wat kleine accessoires kun je dit al bereiken. Een paar geurkaarsen, bij voorkeur met een lekkere herfst-geur, doen al veel goed. Door deze ’s avonds voor het slapen even aan te doen creëer je meteen een gezellige sfeer. Verder is het ook leuk om een paar extra kussentjes of schilderijtjes te kopen. Het zijn al de kleine dingen die een ruimte veel levendiger kunnen maken.