Bijzondere vintage sieraden dragen? Aan deze juwelen kun je denken!

Vintage sieraden zijn alom geliefd! Ze zijn uniek, tijdloos en van een hoogwaardige kwaliteit. Tevens maak je een duurzame keuze. Je kunt echt de show stelen met de juiste vintage juwelen. Maar welke sieraden kun je dan het best uitkiezen? Het is natuurlijk grotendeels afhankelijk van je smaak, maar toch delen we graag onze tips: kies voor déze juwelen.

Creolen

Draag je graag opvallende sieraden bij je oren? Dan zijn vintage gouden creolen zeker een fraaie keuze. Ze springen veel meer in het oog dan een doorsnee oorbel: genoeg reden dus om creolen te dragen. Denk na over de precieze afwerking. Zo zijn er minimalistische creolen zonder poespas te vinden, maar juist ook creolen met een gedetailleerde afwerking waar je wel naar kunt blijven kijken.

Slavenarmband

Vintage slavenarmbanden zijn er veelvuldig te vinden. Laat je niet afschrikken door de naam, want het gaat om een sierlijk en fraai sieraad. Een slavenarmband is een klassiek stuk, dat qua looks nooit uit zal raken. Waar dit sieraad de unieke uitstraling aan te danken heeft? De armband is niet buigzaam, wat zorgt voor een robuust en krachtig jasje. Of je nu een smalle of een bredere armband kiest, het is altijd een mooie toevoeging aan je verdere outfit. Voor een extra touch kun je denken aan een slavenarmband met een edelsteen of diamant. Maar ook zonder kristal is dit type armband al een plaatje om naar te kijken.


Zegelring

Ook om de vingers dragen veel mensen graag sieraden! Ringen zijn er in allerlei soorten en looks te vinden. Wat kun je nu het best kiezen? Een iconische vintage ring is de zegelring. Dit type ring is van oorsprong aan de rugzijde voorzien van een gravure. De gravure kan zijn aangebracht in het edelmetaal, of kan in de ring gezet zijn in de vorm van een steen. In de gravure werd vroeger bijvoorbeeld een familiewapen gezet, of de initialen van de drager. Maar er zijn ook veel zegelringen zonder afdruk te vinden, met gewoon een vlakke afwerking. De vorm en het robuuste design worden gewaardeerd: het is een flinke ring, wat dit tot zo’n waardevol sieraad maakt.

Ring met edelsteen

Waar je een flinke ring zoals de zegelring goed mee kunt combineren? Precies: met een subtielere ring, om een contrast te creëren. Ringen met edelstenen kennen vaak een fraaie, minimalistische afwerking – ook als het om vintage ringen gaat. De steen speelt de hoofdrol, die je kunt dragen in je favoriete kleur of met een betekenis die je mooi vindt.

Schakelketting

Een veelvuldig gedragen ketting? Dat is een schakelketting. Met grove of met fijne schakels: je kunt ‘m in veel vormen kiezen. Dat niet alleen, je kunt er ook nog voor kiezen om de ketting met of zonder hanger(s) te dragen. Zo maak je er dus een geheel persoonlijk sieraad van. Met het dragen van een mooi vintage sieraad geef je het sieraad een nieuw leven, wat het nog dierbaarder maakt. Een prachtige gedachte!