De belangrijkste bezienswaardigheden van Toscane Italie

Toscane Italie is zonder twijfel één van de populairste regio’s van Europa om in te vertoeven tijdens de zomermaanden. Dat hoeft ook helemaal niet te verbazen, integendeel. Niet alleen zijn er verspreid over deze regio heel wat interessante bezienswaardigheden terug te vinden, bovendien is het eveneens zo dat je er gewoon lekker kan genieten van al het moois dat het leven met zich meebrengt. Ben jij vooral van plan om naar Toscane af te reizen om er kennis te maken met de verschillende bezienswaardigheden die er terug te vinden zijn? Blijf dan zeker en vast verder lezen. Wij stellen op deze pagina de interessantste bezienswaardigheden uit deze regio aan je voor. 

Lucca, de parel van Toscane 

Toscane Italie staat erom bekend over heel wat culturele pareltjes te beschikken. Dat geldt niet in het minst voor de (historische) steden die er terug te vinden zijn. Wanneer je heel wat reizigers zou vragen wat zij de mooiste plaats van deze regio vinden is de kans ontzettend groot dat de naam Lucca meermaals uit de hoed zal worden getoverd. Dat is niet toevallig, want dit is met recht en rede één van de meest bijzondere en tevens ook meest prachtige plaatsen van deze Italiaanse regio. 

Tijdens een bezoek aan Lucca maak je kennis met niet alleen tal van gezellige pleintjes, maar ook met sfeervolle terrassen evenals uitnodigende restaurants. Daarnaast is het zo dat deze stad tevens bekend staat omwille van de toffe markten die er worden gehouden. Voor Lucca geldt dat ze een volledig ommuurde stad is. Je kan niet alleen prachtige wandelingen maken op de muur, daarnaast kan er ook op worden gefietst en is het mogelijk om er op te genieten van een heerlijke koffie.

Breng zeker eens een bezoek aan de marmergroeven van Carrara 

Tevens een absolute aanrader om te ontdekken tijdens een vakantie in Toscane Italie zijn natuurlijk de marmergroeven van het zogenaamde Carrara. Voor deze marmergroeven geldt dat ze zich bevinden tussen enerzijds de Apuaanse Alpen en anderzijds de kust van Toscane. Onder meer Michelangelo bleek in het verleden zeer grote fan te zijn van het marmer afkomstig uit Carrara. Het gebruikte het onder meer om het standbeeld de ‘David’ te maken. Tot op moment van schrijven is het zo dat er nog steeds heel wat marmer uit deze groeve wordt gewonnen. 

Toscane Italie, met recht en rede een geweldige vakantiebestemming

Een vakantie in Toscane Italie staat in de praktijk geheel in het teken van het echte, goede leven. Dat is niet alleen het gevolg van de aanwezigheid van tal van prachtige steden in deze regio, wat bovendien ook te denken van de uitnodigende wijnhuizen die je hier aantreft? Daarnaast staat deze omgeving tevens bekend omwille van de vele uitstekende restaurants en de geweldige toeristische infrastructuur die je er in aantreft. In ieder geval mag het duidelijk zijn, wanneer je nog niet helemaal zeker weet welke bestemming je gaat uitkiezen voor je volgende (zomer)vakantie kan het zonder meer de moeite waard zijn om Toscane Italie te overwegen. Je zal hier immers met absolute zekerheid kunnen rekenen op een geweldig fijne vakantie die je niet snel meer zal vergeten.