De populairste cosmetische ingrepen

oog laseren

Cosmetische chirurgie, ook bekend als plastische chirurgie, is een chirurgisch specialisme dat zich richt op het verbeteren en hervormen van het uiterlijk van het aangezicht, het lichaam en de huid. Er zijn veel verschillende soorten cosmetische ingrepen, waaronder:

  • Ogen
  • Lippen
  • Borsten

Om je een idee te geven welke opties er allemaal zijn, leggen we ze hieronder stuk voor stuk voor je uit.

Je ogen laten laseren

Onze ogen, we hebben er maar twee en zijn er ontzettend zuinig mee. Toch ontkom je er niet aan dat je op een bepaalde leeftijd te maken krijgt met een wat slechter zicht. Waar dit bij de één vroeg het geval is of zelfs al vanaf de geboorte, is dit bij de ander pas op latere leeftijd. Je kunt er dan voor kiezen om een bril of lenzen te blijven dragen, maar ook het laten laseren van je ogen behoort tot de mogelijkheden. Bij het laten laseren van je ogen, wordt middels een laser een correctie gedaan aan het hoornvlies. Dit zorgt ervoor dat de lichtinval weer op de juiste manier het oog binnenkomst, waardoor het zicht verbeterd. Wil jij weten wat de kosten zijn van een behandeling en hoe het allemaal in z’n werk gaat? Neem dan een kijkje op laatjeogenlaseren.nl voor alle informatie over het laten laseren van je ogen. De prijzen kan je hier vinden: https://www.laatjeogenlaseren.nl/prijs-en-kosten-ooglaseren/.

Je lippen

Botox kan ook worden gebruikt om de lippen mooier te maken. Bij deze procedure worden kleine hoeveelheden Botox in de lippen en het omliggende gebied geïnjecteerd om de lippen meer volume en definitie te geven. De behandeling kan ook helpen bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes rond de lippen en de mond. Botox voor je lippen is geen permanente oplossing, en de effecten duren doorgaans 3-6 maanden. Het is een relatief eenvoudig behandeling, mits je deze door een gecertificeerde kliniek laat uitvoeren.

Borsten

Bij een correctie aan de borsten denken de meeste mensen direct aan een vergroting. Uiteraard gebeurt dit ook regelmatig, maar wordt er ook met enige regelmaat een verkleining uitgevoerd. Vooral wanneer vrouwen last krijgen van bijvoorbeeld de rug, is het dus ook niet heel vreemd dat ze de keuze maken deze te laten ‘corrigeren’. Afhankelijk van een aantal factoren, kan het zelfs zo zijn dat deze ingreep door je zorgverzekeraar wordt vergoed.