Mallorca, een ontzettend populair vakantie eiland

Wanneer we het hebben over de populairste eilanden van Europa om een vakantie op door te brengen zal je tot de vaststelling komen dat het veelal niet lang duurt voordat de naam valt van Mallorca. Voor dit eiland geldt dan ook dat ze beschikt over heel wat interessante, toeristische troeven. Is dit Spaanse eiland voor jou vooralsnog onbekend terrein, maar zou je daar nu toch graag verandering in willen brengen? Is het voor jou ook niet helemaal duidelijk waarom een vakantie naar dit eiland boeken nu precies zo interessant kan zijn? In al deze verschillende gevallen is het meer dan een aanrader om nog even alle andere informatie op deze pagina ook door te nemen. 

Palma de Mallorca, de hoofdstad van het eiland 

Tijdens je vakantie op Mallorca is één van de eerste plaatsen die je zeker moet ontdekken uiteraard de hoofdstad Palma de Mallorca. Voor deze stad geldt dat ze de grootste is van de Balearen. Het oude centrum van deze stad kenmerkt zich door de aanwezigheid van de zogenaamde La Seu kathedraal. Dit is een gotische kathedraal welke afstamt uit de dertiende eeuw. Door de jaren heen heeft ze echter al een groot aantal renovaties doorgemaakt. 

De meest in het oog springende renovatie van de La Seu kathedraal is uiteraard degene die is uitgevoerd door Antoni Gaudi. Hij heeft onder meer de glas-en-lood ramen toegevoegd aan het indrukwekkende bouwwerk. Tijdens een bezoek aan de hoofdstad van het eiland is het eveneens zeker de moeite waard om kennis te maken met het Castell Bellver welke zich net buiten de stad bevindt. In ieder geval, voor mensen die graag een beetje cultuur willen opsnuiven is het zeker de moeite waard om tijdens hun vakantie op Mallorca de hoofdstad te bezoeken. Zoveel is zeker.

Het pittoreske Middeleeuwse stadje Alcúdia

Hoe interessant de hoofdstad van het eiland Mallorca ook mag zijn, het spreekt voor zich dat het grote en drukke karakter niet voor iedereen weggelegd is. Dit gezegd hebbende is het zo dat het zeer de moeite waard is om een bezoek te brengen aan het Middeleeuwse stadje ‘Alcúdia’ welke zich bevindt tussen de baaien van enerzijds Alcúdia en anderzijds Pollença. Het centrum bestaat uit een doolhof van smalle straatjes evenals steegjes welke meer dan het ontdekken waard is. Aan de rand van deze stad zijn overigens ook de ruïnes terug te vinden van het zogenaamde Pollentia.

Een zonovergoten vakantiebestemming voor jong en oud

Van Mallorca wordt in de praktijk niet zelden gezegd dat ze vooral een vakantiebestemming is voor jongeren die graag een zon-, zee-, strandvakantie willen beleven. Het is zeker en vast zo dat deze doelgroep op Mallorca aan haar trekken zal komen. Dit gezegd hebbende geldt dat eveneens voor de cultuurliefhebber evenals voor de meer volwassen vakantieganger op zoek naar een geweldige plaats onder de Spaanse zon. In ieder geval, als vakantiebestemming is het populaire eiland Mallorca dus ongetwijfeld de moeite meer dan waard om kennis mee te maken. Het mag dan ook duidelijk zijn dat je dit eiland zeker en vast op je verlanglijstje kan plaatsen voor één of wie weet wel meerdere volgende vakanties die je gaat boeken.