Vastlopen in het leven: wat nu?

Vastlopen in het leven. Dat is niets om je voor te schamen. Het overkomt ons bijna allemaal wel een keer. Je bent niet gelukkig op je werk, maar durft ook geen andere stappen te nemen. Je relatie zit in een sleur en je voelt je hierdoor ongelooflijk eenzaam. Je hebt de verkeerde studiekeuze gemaakt. Of je voelt emoties waar je gewoon niet mee om kunt gaan. Herkenbaar? Dan willen we je een geheim vertellen. Het antwoord ligt namelijk altijd bij jezelf. 


De beslissingen die jij maakt, zijn aan jou. De enige die dit vastlopen kan doorbreken, ben jij. Soms lukt het je echter niet om onder woorden te brengen wat jou zo blokkeert. Dat kan uiterst lastig zijn. Hierdoor lijkt een oplossing namelijk ver weg. Want hoe voorkom je dat je verder vastloopt als je de oorzaak niet kent? Wat moet je nu doen? Hier vind je enkele tips. 

Meer uit jezelf halen 


Soms loop je vast doordat je zelf ook vastzit in patronen en gewoontes die minder goed voor je zijn. Doordat je je eigen kwaliteiten niet meer ziet. Een cursus kan hierbij helpen. Werk bijvoorbeeld aan jezelf met behulp van een van de trainingen van https://www.innerlijkekracht.nl/


In deze trainingen wordt er gekeken naar de oorzaak van het vastlopen. Wat maakt dat je minder gelukkig bent? Een algeheel van onvrede ervaart? En wat zou je kunnen doen om bewuster in het leven te gaan staan? Meer uit jezelf halen en daardoor deze patronen kan doorbreken? Access coaching kan hierbij helpen. Het mooie van deze training is dat je het probleem niet direct hoeft te doorgronden. Je brein hoeft het niet te begrijpen. Als je maar bereid bent om andere keuzes te maken. Alles in een ander licht te zien. 

Zoek een manier om te ontspannen 


Soms mis je inspiratie. Lukt het je maar niet om een uitweg te vinden. Als je op die manier vastloopt en niet meer weet wat je moet doen, is het belangrijk om op een andere manier te ontspannen. Bijvoorbeeld door een lange wandeling te maken. Maak je hoofd leeg en focus je enkel op je voeten. Luister naar de geluiden om je heen, besteed aandacht aan het weer en wees je echt even bewust van alles om je heen. Je zult merken dat dit tot veel meer creativiteit zal leiden. Dat je plotseling veel helderder kan denken. Ga hier niet geforceerd naar op zoek, maar laat het allemaal vanzelf gebeuren. 

Bespreek het met iemand anders 


Als je ergens zelf mee blijft zitten, lukt het je nooit om hier volledig van los te komen. Daarom is het belangrijk om dit eerst eens met iemand anders te bespreken. Iemand die je kunt vertrouwen. Het kan erg verhelderend en helend werken om je gedachten te delen. Samen bedenken wat je kunt doen. Vaak merk je dat het probleem dan minder groot is dan je had gedacht.