Tuin aanpassen? Gewoon doen!

Wij houden wel van mensen met ambitie. En visie. Verenig die twee door je tuin zo mooi te maken als maar mogelijk is. Maar hoe?

Zolang je bovengenoemde visie en ambitie al hebt, hoeven we je dat eigenlijk helemaal niet te vertellen. Waarschijnlijk heb jij al duidelijke doelen voor ogen en ben je misschien al druk bezig die waar te maken. Of in ieder geval sleutel je aan de planning. Mag ook wel, want de zomer nadert! Afhankelijk van in welk deel van het jaar je dit leest, natuurlijk. Maar je snapt ons punt!

Wie moet je nu eigenlijk bellen voor dit soort grote aanpassingen? We gaan er maar even vanuit dat je een aantal schitterende constructies wilt neerzetten. Welke bedrijven kunnen je daarbij helpen?

Over het algemeen is de plaatselijke bouwmarkt en/of houthandel al wat je nodig hebt om je projecten te doen slagen met vlag en wimpel. We hebben er hieronder een aantal voor je uiteen gezet. Wellicht kun je die nog opnemen in je wilde plannen? Lees verder en beslis zelf!

Vlonder

Tegelvloeren zijn hartstikke mooi en aardig allemaal. Maar ben je ook niet zat dat je er steeds dat onkruid tussenuit moet halen? Het is alsof je het eventjes de rug toekeert en POEF daar is ‘t alweer! En je moet ook altijd die vieze aanslag van die plavuizen halen. Waarom heeft de vloer van je terras toch zoveel verzorging nodig?

Nou, dat heeft het eigenlijk helemaal niet. Althans, dan moet je wel een pracht van een vlonder bouwen. Het houten oppervlak is van onderen voorzien van een worteldoek, zodat er geen onkruid tussen de planken door kan schieten. Bovendien geef je je erf hiermee een schitterend natuurlijk uiterlijk!

Schutting

Dat bereik je eveneens met een erfafscheiding van hout. Door een schutting te plaatsen laat je precies zien waar jouw grondgebied begint en ophoudt. Maar laat wel een plek over voor een tuinhekje of iets dergelijks. Anders maak je van je tuin een vestinggracht. Op zich best een leuk idee, maar dat moet je natuurlijk wel willen. Kies uiteraard voor een duurzame houtsoort met een prachtige kleurstelling. Alles om de constructies in je tuin zowel nuttig als op esthetisch vlak perfect te maken!

Overkapping

Natuurlijk wil je het liefst de hele dag bruin bakken in de zon zodra die zich van haar beste kant laat zien. Maar dan heb je twee problemen. 1: In Nederland heb je eerder kans op fikse regenbuien dan een zonnebad. 2: Zodra de zon te fel wordt, is uv-straling opvangen lang zo leuk niet meer. Is er geen gulden middenweg?
Oh jawel! Een overkapping kopen doet wonderen. Zo hoef je niet naar binnen te vluchten wanneer het begint te plenzen en kun je de bovenkant diffuus maken of zelfs afdekken met een scherm tegen de felste zonnestralen. Knappe jongen die jou nog van je comfortabele stoel af krijgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *