Wat zijn de voordelen van een laadpaal voor thuis

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Hierom kiezen veel mensen met een elektrische auto om thuis een laadpaal aan te schaffen. Want naast het extra gebruiksgemak, is dit ook voordeliger. 

Hierom hebben we enkele voordelen van thuis een laadpaal hebben op een rijtje gezet. 

Altijd een volle accu door je eigen laadpaal 

Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk dat je altijd met een volle accu van huis vertrekt. Je hebt een eigen laadpunt op eigen terrein, dit geeft de garantie dat je altijd je auto kunt opladen. Je hoeft hem namelijk niet te delen met andere weggebruikers. Hierdoor kun je altijd optimaal gebruik maken van de elektrische auto. 

Daarnaast staat je auto vaak maar op twee momenten voor een langere tijd stil. ‘s Nachts voor de deur en overdag op het parkeerterrein van het kantoor. Met een laadpaal thuis of op kantoor maak je optimaal gebruik van deze tijden door je auto dan op te laden in plaats van langs de snelweg. 

Een laadpaal voor thuis heb je gemiddeld al na drie jaar terugverdiend 

Los van de extra gemakken die komen kijken bij een eigen laadpaal, is het ook nog eens voordeliger. 
Omdat je met een laadpaal thuis natuurlijk je eigen energietarief betaalt (gemiddeld 22 cent per kWh) ben je goedkoper uit dan bij openbare laadpalen (gemiddeld 35 cent per kWh). Gebruikers geven aan gemiddeld nog maar twee keer per jaar een openbare laadpaal te gebruiken sinds de aanschaf van een laadpaal voor thuis. Bij een gemiddeld gebruik van de auto houdt dit in dat je binnen drie jaar je laadpaal terugverdiend hebt. 

Een auto gaat natuurlijk een stuk langer dan drie jaar mee. Het is daarom op de lange termijn erg voordelig om een eigen laadpaal aan te schaffen. 

Hoe weet je welke laadpaal het meest geschikt is voor jou? 

Hiervoor kan je het beste onafhankelijk advies vragen. Zo kun je meerdere laadpalen vergelijken en wordt er gekeken naar jouw persoonlijke situatie. Op die manier weet je zeker dat je de laadpaal hebt die het beste bij jou past. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *