Veiligheid boven alles, ook in de beautysalon!

Wanneer het om hygiëne gaat, ben jij net zo belangrijk als de klant. Haal alles in huis om tijdens iedere behandeling aan alle veiligheidseisen te voldoen!

Waarom risico’s nemen wanneer je die net zo gemakkelijk kunt vermijden? In jouw beautysalon moet iedere klant zorgeloos op de behandelstoel kunnen plaatsnemen en hoor jij ongeremd je werk te kunnen doen. Maar dat betekent wel dat je de nodige maatregelen dient te treffen voordat je je bezoekers binnen mag nodigen. Want iedere cliënt wil natuurlijk verzorgd te worden door een professional, maar zich daarbij niet druk te maken over een juiste naleving van de hygiënevoorschriften! Wees er daarom zeker van dat je het gebruik van de volgende zaken kunt garanderen:

Voorlichting

En dat voor zowel de klant als het personeel. Bijvoorbeeld over hoe handen correct gereinigd dienen te worden voor en na elke behandeling. Het lijkt kinderachtig, maar is in werkelijkheid van groot belang. De voorlichting is verkrijgbaar in de vorm van stickers op A4 formaat in diverse kleuren. Dat laatste maakt het mogelijk om zo’n schema in je salon te hebben dat qua stijl en uitstraling helemaal bij je bedrijf past. Het oog wil immers ook wat!

Veiligheidsbril

Nee, scherven, spaanders en vonken zijn in de schoonheidsbranche niet van toepassing. Fijnstof en agressieve vloeistoffen echter wel. Zorg dat die niet in je ogen terecht kunnen komen door een veiligheidsbril te dragen! Kies het liefste een model met rubberen oorveren die verstelbaar zijn. Hiermee wordt het draagcomfort aanzienlijk verhoogd. Glazen die voorzien zijn van een krasbestendige coating worden eveneens aangeraden. De meeste modellen hebben enkel een montuur aan de bovenkant van het overkoepelende glas, zodat je altijd volledig vrij zicht hebt.

Komt er onverhoopt toch iets in je ogen? Dan hoor je direct over een oogdouche te kunnen beschikken om dat euvel er weer uit te spoelen!

Schorten

Draag altijd kleding die jou en je persoonlijke kloffie beschermt. Dat doe je natuurlijk met professioneel uitziende schorten, in de kleur en uitstraling die met de huisstijl van jouw salon overeenkomen! Professionele modellen voor de schoonheidsbranche zijn universeel qua maat en hebben een waterafstotende en vlekwerende werking.

Handschoenen

Zowel voor de gemoedstoestand van klant en beautyspecialist als voor de hygiëne is het heel normaal om handschoenen te dragen tijdens een behandeling. Zo weet je zeker dat er geen direct contact plaatsvindt tussen de cliënt en jou en biedt veel meer zekerheid voor succes van al je werk en moeite. En tevredenheid van je bezoekers!

Mondmasker

Ook voor de coronacrisis waren mondkapjes voor de schoonheidsspecialist al veel gebruikt. Zo bescherm je jezelf tegen irriterende stoffen voor je longen en luchtwegen maar ook voor haren, huidschilfers en resten van nagels. Wees er zeker van dat je mondmaskers comfortabel zitten en dat ze je gehele gezicht bedekken. Niet alleen je neus of mond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *