Shortlease, wat is dat eigenlijk?

Een leaseauto, steeds meer mensen hebben er een. Het enige nadeel is vaak wel dat je te maken hebt met lange leasecontracten. Als je seizoensgebonden werk doet of voor een korte periode een auto nodig hebt is dit helemaal niet handig. Shortlease is de oplossing. Hier kun je voor een korte periode een auto leasen. Vandaag lees je wat shortlease eigenlijk is.

Wat is shortlease

 Wat houdt leasen eigenlijk in? Je hebt immers verschillende soorten. Zo heb je financial lease, operationele lease en full operationele lease. Sinds een aantal jaar bestaat er ook shortlease. Met deze dienst kun je voor een korte termijn een auto leasen. Je sluit een maandelijkse overeenkomst af. Je kunt dit ook na elke maand opzeggen.

Wat zijn de voordelen van shortlease?

Een van de grootste voordelen is het financiële plaatje. Je hoeft nu immers niet in een keer een grote uitgave te doen. Shortlease biedt ook veel vrijheid, want je kunt deze maandelijkse overeenkomst op elk moment stopzetten. Bij een traditioneel leasecontract moet je vaak ook nog extra geld betalen als je de auto te vroeg inlevert. Een traditioneel leasecontract kan tot wel 2 jaar duren. Ook in deze tijd met de coronacrisis zijn veel mensen onzeker over hun baan.

Voor wie is shortlease interessant?

Shortlease is voor veel mensen interessant. Veel bedrijven gebruiken dit ook bij nieuw personeel dat in een proefperiode zit. Zo beperk je het financiële risico, want je hoeft geen lange contracten met een leasemaatschappij af te sluiten. Shortlease is ook interessant voor mensen die seizoensgebonden werk doen. Bijvoorbeeld mensen die op festivals werken. Dat is het ideaal om naar shortlease aanbiedingen te kijken.

Hoeveel betaal ik per maand?

Bij shortlease is het zo dat je een vast bedrag per maand betaald. Je moet alleen de brandstof zelf betalen. Het mooie van shortlease is dat geen bijkomende kosten zijn. Wat je elke maand betaald is dus ook gelijk de all-in prijs. Omdat het een leaseauto is heb geen kosten zoals afschrijving.

Tot slot  

Kortom shortlease is voor iedereen een uitstekende keuze. Of je nou als bedrijf zijnde het financiële risico wil beperken of gewoon niet vast wil zitten aan een lang leasecontract.

Bron: https://www.pouwrent.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *