Tips voor een carriėre switch

carriere

Kijk jij er dagelijks tegenop om naar je werk te gaan? Dan is het tijd voor een carrièreswitch. Een carrièreswitch vraagt in het begin om veel opofferingen. Echter, daarna levert het vele voordelen op. Wel is het belangrijk dat je de carrièreswitch op de juiste manier aanpakt. Een aantal tips kunnen hier erg goed bij helpen. 

Durf te denken over een andere baan

Wanneer je al lang hetzelfde werk beoefend kan het zijn dat je je schuldig voelt als je denkt aan ander werk. Toch is het vaak de eerste stap om na te denken over ander werk. Denk na over welke ambities je allemaal hebt en kijk dan wat er mogelijk is. Zo zijn er duizenden banen die je kunt beoefenen en vragen ze allemaal om andere vaardigheden.

Wanneer je hier goed over nadenkt kun je snel voor jezelf bepalen of hetgeen dat je nu doet goed bij je past. Kom je tot de conclusie dat je passie echt ergens anders ligt, volg dit gevoel dan op en kijk naar de mogelijkheden. 

Lees een aantal blogs

Lees blogs om je te helpen bij de keuze. In veel gevallen kan het namelijk helpen om verhalen van andere te lezen die hetzelfde hebben gedaan als wat jij graag wilt doen. Als je ziet dat dit bij anderen goed uitpakt, ben je zelf ook eerder geneigd om deze stap te nemen. Het is daarom sterk aan te raden om zo nu en dan een blog te lezen over iemand die een carrièreswitch heeft gemaakt.

Er zijn genoeg mensen die hetgeen dat jij wilt met succes hebben uitgevoerd. Dit kan je net het beetje extra vertrouwen geven die je nodig hebt om de knoop door te hakken. Vergeet daarom niet om jezelf te motiveren met de verhalen van anderen.

Volg een andere studie

Wanneer je na lang twijfelen voor jezelf hebt besloten dat je een ander vak wilt beoefenen, is het verstandig om hier een studie in te volgen. Zo kun je erg snel de nodige kennis opbouwen en kun je eerder een baan beoefenen die je wel echt leuk vind. Als je een studie wilt volgen, zul je vooraf vast moeten stellen of je deze functie binnen hetzelfde bedrijf kunt beoefenen. Wanneer dit niet het geval is, zul je zelf voor de studiekosten op moeten draaien. Dit is dan ook iets dat je in je overweging mee moet nemen. 

Kijk wat er binnen jouw kring mogelijk is

Veel mensen onderschatten het nut van een goed netwerk. Daarnaast zijn veel mensen zich niet bewust van het netwerk dat ze zelf hebben. Hierdoor maken ze geen gebruik van dit netwerk en dat is zonde. Wanneer je vrienden hebt die een beroep beoefenen wat jou ook leuk lijkt, kun je hen om advies vragen. Daarnaast kan je vragen wat het werk precies inhoudt. Als je erachter komt dat dit werk jou ook echt leuk lijkt, kun je vragen of ze iemand kennen die op zoek is naar personeel. Via via is het vaak mogelijk om een nieuwe baan te krijgen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *