Een gietvloer voor in de keuken of woonkamer? Waarom niet beide?

Gietvloeren zijn de laatste jaren een echte interieurtrend geworden. En met reden! Een perfect gegoten gietvloer kan een echte blikvanger zijn in jouw woning. Bovendien kunnen deze vloeren tegen een stootje. Ze zijn daarom erg aan te raden voor de ruimtes in je woning waar het meest intensief geleefd wordt. Denk maar aan de keuken en de woonkamer.

Heb je interesse in deze nieuwe interieurtrend, maar weet je nog niet precies hoe je de juiste keuze moet maken? Wij zetten graag even alle informatie op een rijtje.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze, gladde vloerafwerking bestaande uit verschillende lagen polyurethaan of epoxy. Dit soort vloer is doorgaans erg vlak doordat deze zichzelf tijdens het aanbrengen uitvlakt.

Het aanbrengen van een gietvloer is een arbeidsintensief proces en vereist de nodige expertise. De vloer wordt in verschillende lagen aangebracht op een dragende vloer. Te beginnen met een primer, een schraplaag, een gietlaag en tot slot een laklaag. Indien je kiest voor een betonlook wordt de vloer nadien verder met de hand afgewerkt. Van een goed aangebrachte gietvloer kan u jarenlang genieten.

Comfort en design troef

Deze nieuwe vloerentrend is niet alleen heel stijlvol, maar ook erg comfortabel en praktisch. Omdat deze vloeren erg duurzaam zijn, zijn ze ideaal voor de ruimtes die het kloppende hart vormen van je huis, waar er volop gespeeld, gekookt en geleefd wordt.

Voordelen gietvloer keuken:

Een gietvloer keuken oogt niet alleen modern en strak, het is ook erg hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Doordat er geen naden zijn in de vloer, kan er geen vuil of voedselresten in kleine kiertjes achterbijven. Bovendien zijn de meeste gietvloeren ook vochtwerend, zodat ze grondig gepoetst kunnen worden en het ook niet erg is als er eens gemorst wordt.

Voordelen gietvloer woonkamer:

Met een gietvloer woonkamer kan je een warme en zachte look creëren. Ze zijn bovendien ook erg aangenaam om blootsvoets op te lopen. Wist je trouwens dat een gietvloer ook perfect te combineren valt met vloerverwarming?

Beken kleur!

Bent u intussen overtuigd van de voordelen? Dan wordt het tijd om kleur te bekennen! Maar geen nood, gietvloeren bestaan in een waaier aan kleuren en uitvoeringen. De meeste gietvloeren komen in een aantal standaard kleuren, maar je kan ook een kleur speciaal voor jou laten ontwikkelen. Zo is de vloer gegarandeerd een match in jouw interieur! Heb je een voorkeur voor een meer industriële uitstraling, dan kan je voor een betonlook kiezen. Zo is er voor ieder wat wils!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *