Wat je moet weten over betoenpoer!

Wanneer je een overkapping, een schuur of een veranda stevig wilt neerzetten, dan zijn betonpoeren een onmisbaar goed. Met een betonpoer creëer je een goede en stevige fundering waar een paal goed op bevestigd kan worden. Dit voorkomt verzakking, en dankzij de betonpoer blijft de paal enigszins boven de grond. Dit betekent dat er geen bocht meer vanuit de grond in het materiaal kan worden getrokken en dit verlengt de levensduur. En zo heeft betonpoer nog wel meer voordelen. In dit artikel vertellen we wat je moet weten over betonpoeren.

Betonpoeren, wat is daarbij belangrijk, en wat moet je absoluut weten?

  • Betonpoer is goedkoper dan het laten storten van beton. Daarnaast is het ook nog eens gelijk, en in sommige gevallen zelfs beter dan het laten storten van beton. Uiteraard, voor grotere constructies is het niet handig, maar wanneer je met een kleinere constructie bezig bent is het vaak beter om poeren te gebruiken.
  • Wanneer je poeren wilt gaan gebruiken voor palen, zorg dan voor een inkeping onder in de paal. Deze is zelf heel makkelijk met een slangenboor in de paal te maken. Dit is belangrijk voor de levensduur en de kwaliteit van de constructie.
  • Het is handig om de panlat te verstevigen na het plaatsen van de paal op de poer. De palen staan namelijk nog los, dit is een manier om te voorkomen dat er nog iets scheef gaat, want wanneer dit gebeurt, dan zorgt dit voor een mindere kwaliteit van de construcie, en dat is absoluut niet wenselijk.
  • Mocht het nu zo zijn dat er in de grond afschot zit waar je de poeren wenst te plaatsen, kijk dan eerst goed welke je als eerste plaatst, zo weet je zeker dat je goed uitkomt met de hoogte van de overige betonpoeren.
  • Onthoud, het plaatsen van zo een poer is helemaal niet moeilijk, maar hulp is altijd wel handig. Ze zijn namelijk aanzienlijk zwaar en zeker bij het plaatsen van de eerste paal is op zijn minst een paar extra handen wel zo prettig.
  • Je hebt verschillende soorten betonpoeren, kijk eerst goed welk model je nodig hebt voor je overgaat tot aanschaf, wellicht dat je een beter model vindt dat meer geschikt is voor de constructie die je in gedachten hebt. Je kunt ze bijvoorbeeld kopen als recht mogel, een model met afgescheinde veilingkanten of er zijn bijvoorbeeld poeren beschikbaar met een grijze inbouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *