Van je tuin je eigen vakantieoord maken

Een tijd waarin we met z’n allen veel thuis hebben gezeten, heeft ons geleerd hoe belangrijk een goede leefomgeving wel niet is. Even naar buiten gaan behoorde vaak niet tot de mogelijkheden en op zo’n moment is een tuin waar je heerlijk in kunt ontspannen en genieten geen overbodige luxe.

Om ervoor te zorgen dat ook jij in de toekomst heerlijk kunt genieten van je tuin, hebben we een aantal inspiratie tips voor je verzamelt om van jouw tuin een vakantieoord te maken.

Dineren in de tuin

Een lekker hapje en drankje nuttigen in de tuin is natuurlijk heerlijk, zeker als je aan een mooie eettafel en op een comfortabele stoel zit. Iets wat de laatste tijd bij veel mensen geliefd is, is een houten tafel met wicker tuinstoelen eraan.

Ook de wicker tafels met een glazen tafelblad zijn erg in trek. Het fijne aan het glazen tafelblad is dat het makkelijk schoon te maken is met een vochtig doekje, echter moet je wel oppassen voor krassen en wordt wel aangeraden om voorzichtig te zijn met het neerzetten van bijvoorbeeld glazen.

Verder kan een barbeque voor de echte grillmeister natuurlijk niet ontbreken. Een mooie in beton gegoten barbeque zorgt voor de lekkerste gerechten en is ook nog eens een mooi decoratiestuk in je tuin.

Tuinhuisjes

De tijd dat tuinhuisjes enkel voor opslag diende is voorbij. Tegenwoordig zijn er erg veel mogelijkheden met betrekking tot design, grootte en materiaal. Zo heb je ook diverse tuinhuisjes die met een overkapping geleverd worden, zodat je er mooi een loungeset onder kan plaatsen.

Wanneer je totaal geen opslag of binnenruimte in je tuin wil, kun je uiteraard ook voor een overkapping kiezen om je tuinset onder te plaatsen. Heerlijk om in de avond onder te dineren of om overdag even te kunnen relaxen in de schaduw.

Tuinieren

Heb je groene vingers en hou je van tuinieren? Dan kan een tuin- of kweekkas natuurlijk niet ontbreken in jouw tuin! Zeker op een balkon of tuinen met beperkte ruimte om te kweken kan een tuin- of kweekkas een erg mooie optie zijn. Zo kun je binnenkort lekker genieten van je eigen, biologisch geteelde groenten!

Sfeer toevoegen

Wanneer je in de late avond nog lekker aan het genieten bent in de tuin, is het natuurlijk fijn om wat sfeer toe te voegen. Dit kan uiteraard door kaarsjes aan te steken en wat sfeerlampjes toe te voegen, maar wat zorgt er nou voor meer sfeer dan een sfeerhaard?

Voor de kids

Zeg nou eens eerlijk, hoe vond je het om vroeger met je vriendjes en vriendinnetjes buiten te klauteren in een speeltoestel? Heerlijk toch? Buitenspelen en lekker ravotten met andere kinderen is voor een kind natuurlijk geweldig en het draagt ook nog eens bij aan de ontwikkeling van het kind.

Een speeltoestel kan daarom ook een mooie aanvulling zijn om toe te voegen in je tuin, zo is het vrijwel elke dag feest voor je kind en het bespaart je ook nog eens wat bezoekjes aan de plaatselijke speeltuin!

Wil je graag meer voorbeelden over hoe je al deze inspiratie tips kan toepassen in jouw tuin? Neem dan eens een kijkje op de website van Intergard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *