Tips om je tuin winterklaar te maken

Nederlanders houden ervan om in de zomer in hun tuintje te zitten. Genieten van elke zonnestraal die schijnt en gezellig met vrienden en familie borrelen. Maar zodra de winter in aantocht is schuilen mensen liever binnen en laten ze de tuin voor wat het is. Het werk wat in de lente en zomer in de tuin is gestopt wordt volledig vergeten wanneer de tuin onder de bladeren en sneeuw ligt. Hartstikke zonde, want zelfs in de winter kan je optimaal genieten van je tuin. Daarom draaien we het in dit artikel een keertje om en geven wij tips mee om je tuin klaar te maken voor de winter.

Winterklaar?

Winterklaar? Ja, wij vinden dat je ook in de winter gebruik kan maken van je tuin. Of het nu gaat om zitten bij een kampuur of een terrasverwarmer of het planten van bloemen in de tuin. Een tuin kan prima elk seizoen gebruikt worden. Hoewel de meeste mensen liever in de herfst en winter binnen blijven zitten, heeft het altijd wel iets speciaals en gezelligs om tijdens een regenbui of sneeuwval in de tuin te zitten.

Blokhut of veranda in de tuin

Om in de winter toch te kunnen genieten van de tuin heb je twee dingen of één van de twee nodig. Ee afdakje (ofwel veranda) of een blokut. Het is namelijk wel zo fijn dat je ten alle tijden droog en warm kan zitten. Een veranda kan je zo groot maken als je wil en je kan er zelfs voor kiezen de veranda volledig af te sluiten en deuren in te plaatsen. Wanneer je hiervoor kiest kan je optimaal genieten van de tuin. De veranda is dan wel een soort extra verlengstuk van de woonkamer en je zal dus niet echt buiten zitten. Wil je wel het gevoel hebben dat je buiten in de tuin zit? Kies dan een blokhut voor in de tuin, die afgesloten is. Plaats een paar banken of stoelen in de blokhut en een verwarming en genieten maar.

Cozy en gezellig

Hoewel het niet zo fijn is om in de kou buiten te zitten heeft de winter altijd wel iets cozy en gezelligs. Het brengt een bepaalde sfeer met zich mee. Denk hierbij aan de kerstverlichting, warme chocolademelk en lekker eten. Deze sfeer kan je ook naar je eigen tuin brengen. Hang leuke verlichting op in de tuin en plaats een vuurkolf of een terrasheater. Rooster marshmallows en drink een glaasje wijn of chocomelk terwijl het regent of sneeuwt. Zorg er wel voor dat je genoeg kussens en dekens hebt in de veranda of de blokhut want anders is het niet zo fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *