Verhuizen naar Amsterdam? Houdt hier rekening mee!

Verhuizen is een hele klus, alles inpakken, alles regelen en dan vervolgens het uitpakken en inrichten van het nieuwe huis. Wanneer je gaat verhuizen naar een woonwijk dan kan je dit in alle rust doen. Een grote verhuiswagen voor de deur zal de buren niet storen. Maar als je naar het centrum van Amsterdam gaat verhuizen is dit wel een heel ander verhaal. De verhuizing zal in één keer een heel stuk vermoeiender zijn en een hele hoop dingen met zich mee brengen. In dit artikel geven we een aantal tips en lichten we zaken toe waar je rekening mee moet houden.

Smalle en drukke straten

Het centrum van Amsterdam bestaat uit smalle straatjes die ook nog eens ontzettend druk zijn door de buurtbewoners en toeristen. Mensen op de fiets, scooter, auto of een ander voertuig sjezen je voorbij. Niemand heeft geduld voor een vrachtwagen die de straat blokkeert en je zal opgegeven moment doof worden van het getoeter. Als je denkt dat, dat het ergste probleem is dan heb je vast nog niet stilgestaan bij de smalle huizen. Een grote bank of bed past écht niet door het trappenhal en je zal hiervoor dan ook professionele hulp moeten inschakelen. Verhuizen in Amsterdam is in één woord: RAMPZALIG.

Om de verhuizing toch soepel te laten verlopen raden we aan om een professioneel verhuisbedrijf in te huren. Zij weten precies hoe ze snel en efficiënt te werk kunnen gaan in de drukke straten van Amsterdam.  Daarnaast is het ook zeer verstandig om een vergunning aan te vragen en een verhuislift te huren. Hierover meer in de onderstaande alinea’s.

Vergunning aanvragen

Omdat het vaak zo een chaos is in de straten van Amsterdam, is het bijna niet te doen om met een verhuiswagen langer dan 3 minuten stil te staan. En eerlijk gezegd volgens mij mag dit ook niet. De vraag is dan: hoe snel kan je de verhuiswagen leeg halen? Nou dit zal nooit binnen 3 minuten lukken. De enige oplossing hiervoor is dan een vergunning aanvragen. Een vergunning is speciaal voor de verhuiswagen om daar een dagdeel voor het huis stil te kunnen staan. De straat mag dan officieel afgesloten worden en enkel voetgangers en fietsers kunnen er dan de straat in. Geen gehaast dus en rustig kunnen verhuizen. Meer informatie over een vergunning is te vinden op de website van de gemeente van Amsterdam. Vraag van tevoren aan het verhuisbedrijf hoelang ze verwachten bezig te zijn. Dan kan je daar bij het aanvragen van de vergunning rekening mee houden.

Verhuislift huren

Of je nou op de eerste of vijfde verdieping gaat wonen van een small pand, je grote bank, bed, koelkast of noem het maar op gaat niet via het trappenhal naar boven kunnen gaan. Een perfecte oplossing hiervoor is een verhuislift huren. Dit kan vaak bij het verhuisbedrijf of een extern bedrijf. Ga niet zelf de verhuislift besturen maar laat iemand van het bedrijf doen. Je wil namelijk niet dat er ongelukken gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *