Buffetkasten

buffetkast

De buffetkast, wellicht de favoriete hoek van het witte huis voor George Washington. Deze Amerikaanse president hield best van glaasje whisky of een lekkere cocktail. Waar deze kast eerst heel populair was zien we de kast in steeds minder huizen. Ik hoop jullie allen met deze blog te inspireren om dit prachtige stuk meubilair ook op te nemen in het interieur. 

Geschiedenis van de buffetkast

Er is bekend dat de Founding Fathers van Amerika ook stevige drinkers waren. Er werd meestal vergaderd in een bar of de kroeg. Toch smachten de latere presidenten ook naar een drankje tijdens het werk. Met de buffetkasten brachten de Amerikaanse presidenten de bar mee naar hun kantoor. Wat voor een majestueus aanzicht moet dat geweest zijn. Een collectie van dure dranken tentoongesteld met chique glazen.

De geschiedenis van de buffetkast zorgt ervoor dat het een high-class look geeft aan elk interieur. Alleen om deze reden al zou ik een buffetkast aan iedereen aanrader. Ook voor mensen die niet veel drinken is de buffetkast een chique opbergplek voor het servies.

Indeling van de buffetkast

Het bovenstuk van klassieke buffetkasten bestaat uit vensters waarachter servies opgeborgen kan worden. Glazen vensters zijn populair bij moderne buffetkasten, omdat dan het prachtige porselein te zien is. Het onderstuk van de buffetkast bestaat uit lades en deuren waar het bestek, borden en natuurlijk de flessen drank opgeborgen kunnen worden.

Tussen het onderstuk en het bovenstuk is dan het daadwerkelijke buffet. Dit is een schenkblad waarop de drankjes gemaakt kunnen worden. Door dit buffet wordt een soort bar gecreëerd. Hierdoor kan de gezellige sfeer van een bar door een buffetkast in de woonkamer gebracht worden. 

Ruimte

Ruimte is één van de grootste redenen dat mensen besluiten om geen buffetkast te nemen. Niet gek ook, want buffetkasten zijn makkelijk 2 hoog en 3 breed. Toch zijn er ook veel kleinere varianten. Als de hoogte een probleem is zijn er genoeg buffetkasten die bestaan uit alleen het onderstuk en het buffet. Ook zijn er tegenwoordig op de markt veel smalle modellen te vinden.

Ik moedig jullie dus aan om het servies niet weg te stoppen in een keukenkastje maar het trots ten toon te stellen met een klassieke buffetkast. Nog een kleine tip die ik jullie wil meegeven. Op bepaalde houtsoorten krijg je snel kringen als de glazen een beetje nat zijn aan de onderkant. Overweeg daarom om een glasplaat of een beschermlaag te monteren op het schenkblad.

Als je net zo gefascineerd over interieur bent als ik, kijk dan zeker op Woonfans.nl en Woonportfolio.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *