In deze steden vind je het lekkerste eten ter wereld!

Florence

Florence is een van de beroemdste kunststeden ter wereld en staat vooral bekend om de ponte vecchio, dit is een brug die vol staat met leuke winkeltjes. Buiten de brug en zijn kunst om staat Florence vooral bekend om zijn lekkere eten. Florence is namelijk rijk aan fantastische lokale producten, zoals heerlijke olijfolie, zachte kazen en gegrild vlees. Populaire gerechten zijn dikke, hartige soepen, Chianti-wijn en geroosterd of in wijn gestoofd wild zoals zwijn, hert en konijn.

New Orleans

New Orleans is misschien wel de meest onverwachte stad op deze lijst maar vergis je niet, je kunt hier echt heerlijk eten. De keuken van New Orleans is heel divers, dit heeft de keuken te danken aan het erfgoed van de stad. De keuken heeft veel invloeden van Indianen, Afrikanen, Zuid-Amerikanen en Franse kolonisten. Door deze diverse combinaties zijn er in New Orleans een hoop heerlijke gerechten ontstaan. Paar heerlijke specialiteiten uit New Orleans zijn; 

Gumbo: dit is een stoofpot van West-Afrikaanse groenten, geserveerd met rijst en een mix van zeevruchten en/of vlees. 

Po-Boy: dit is een sandwich met gebakken garnalen, meerval, oesters of rosbief gesmoord in jus.

Kijk voor meer reistips op: Travelconcurrent.nl

Tokio

Het is helaas niet zo dichtbij als Italië, maar Tokio is de reis zeker waard. Van dure sushi en Wagyu beef tot goedkope noodle winkels, in Tokio heb je van alles wat. Tokio heeft 22 restaurants met een Michelin Ster, geen enkele stad ter wereld heeft er meer. Dit komt doordat zij generaties oude technieken weten te combineren met moderne stijlen. Een andere reden dat het eten zo lekker is in Japan is omdat alle producten extreem vers en seizoensgebonden zijn.

Rome 

Rome staat vooral bekend om het Colosseum en het Pantheon, maar Rome heeft één ding wat nog mooier is dan haar geschiedenis en dat is het eten. Het is bijna onmogelijk om niet goed te eten in Rome. Uiteraard worden er talloze pastagerechten aangeboden, waaronder de geliefde carbonara en cacio e pepe maar je wist misschien niet dat de Romeinen ook een voorliefde hebben voor gefrituurd eten. Op veel plekken in de stad worden stukjes knapperig beslag verkocht, gevuld met bijvoorbeeld gezouten kabeljauw courgettebloemen en rijst met ragù en mozzarella. Je kunt er uiteraard ook heerlijk koffie drinken en genieten van misschien wel de beste pizza’s ter wereld.

Kijk voor meer voeding tips op: Goede-voeding.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *