De leukste doe-het-zelf klusjes

adventskalender

Verdoe je tijd niet op een vrije zaterdagmiddag maar begin lekker aan een doe-het-zelf project. Niets is naar mijn mening leuker dan iets moois maken met je handen. Heb jij nou geen inspiratie voor wat je kunt gaan maken. Hieronder vind je een aantal leuke doe-het-zelf klusjes, grote en kleine. Kijk vooral wat je al thuis hebt liggen aan materialen! Dat is alvast mijn eerste tip als je aan een creatief DIY-project wil beginnen. 

Houten Adventskalender

De dagen worden korter. Vooral kouder trouwens. Het duurt nog even maar kerst zit er weer aan te komen. De periode van 29 november tot 24 december is advent. Advent is advent natuurlijk niet als er je er geen kalender voor hebt. Laten we beginnen met een leuk maar simpel DIY-klusje. Het maken van een houten adventskalender. Bevestig wasknijpers met houtlijm op een grote rechthoekige plank. Zorg dat de ruimte tussen elke knijper gelijk is. Je kunt dan leuke kerstkaartjes met de wasknijpers aan het bord vastmaken. Jouw kinderen kunnen dan elke dag een ander kaartje openmaken. 

Kapstok

Een wat meer functioneel klusje is het maken van een kapstok. Als je een gezinnetje hebt kun je het probleem hebben dat je huidige kapstok veel te overladen is en toe aan verbetering. Met deze DIY kapstok heb je genoeg ruimte voor alle jasjes en tasjes. Begin met het zagen van dikke latten op 2 meter hoogte. Bevestig hierop horizontale latten om zo een soort schutting te krijgen. Op deze horizontale latten kun je zelf bepalen waar je de knoppen wil hebben om een jas op te hangen.

Voor je kleintjes bevestig je ze lager zodat zij hun eigen jas op kunnen hangen. Voor jezelf kun je natuurlijk ook een fijne hoogte kiezen. Het fijne aan deze kapstok is dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe groot de kapstok moet worden. Ook is het helemaal niet moeilijk om te maken.

Op Klussersplatform.nl kun je nog veel meer van deze leuke tips en ideeën vinden voor klusjes. Ben jij nou niet echt een klus papa maar wil je wel andere activiteiten ondernemen op je vrije zaterdagmiddag? Kijk zeker even op Papatotaal.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *