Textuur aanbrengen in je woonkamer

frise

Het is heel leuk om te spelen met verschillende kleuren om zo je woonkamer lekker stijlvol te maken. Maar het is ook superleuk om verschillende texturen aan te brengen in je woonkamer. Hier krijgt je woonkamer een heel levendig effect van en je kunt bepaalde stukken van het interieur accentueren.

Ik ben erg geïntrigeerd door interieurstyling en heb van mijn woonkamer een artistiek toneel gemaakt. Natuurlijk hoef jij niet zo all-out te gaan als ik. Het is ook best ingewikkeld. Ik heb daarom een aantal simpele tips opgesteld zodat jij meer textuur kan brengen in jouw woonkamer. Behoefte aan andere tips voor de woonkamer? Kijk op Woongerelateerd.nl voor andere leuke blogs. 

Tapijt

Het leggen van een tapijt is een simpele manier om textuur aan te brengen in de woonkamer. Tenminste, als je het door anderen laat leggen dan. Maar als het eenmaal ligt is het super stijlvol en comfortabel om op te lopen. Op de pool van het tapijt kan de textuur gekozen worden. De meest voorkomende zijn bouclé, velours en frisé. Bouclé is een lussentapijt, hierdoor neemt het tapijt minder snel vuil op.

Bij een pool van velours zijn de lussen doorgesneden. Het oppervlak is dus een stuk zachter maar wordt wel sneller vies. Frisé is mijn persoonlijke favoriet. De lussen worden doorgesneden en gefriseerd. Dit is een draai techniek waardoor het tapijt een hele mooie textuur krijgt. Maar ik moedig jullie zeker aan gewoon zelf een keuze te maken wat je het mooist en comfortabelst vindt. 

Karpet

Het verschil tussen een karpet en een tapijt is dat een karpet los ligt van de vloer. Het voordeel hiervan is dat het makkelijker schoon te houden is. Het kan namelijk gekanteld en uitgeklopt worden. Naast de functionele reden is er nog een andere reden om een karpet te verkiezen boven een tapijt. Omdat het maar een gedeelte van de vloer in beslag neemt is er ook nog een gedeelte van de vloerbedekking eronder te zien. Dit biedt weer de mogelijkheid op te spelen met kleur en textuur.

Leg bijvoorbeeld een beige karpet op een stenen vloer. Je brengt dan contrasterende textuur, hard en zacht. Maar ook contrasterende kleuren, koud en warm. Verdiep je nog wat extra in de styling van het interieur en je krijgt zo oog voor deze dingen. Lees daarom ook zeker andere blogs over interieur op Woonbunker.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *