Een webwinkel beginnen, waar moet je op letten?

webwinkel

Producten online doorverkopen is een mooie manier om met ondernemen te beginnen. Waar moet je op letten in de wereld van de e-commerce?

Profiteer van een groeiende markt

Veel handelsbedrijven verkopen producten online. Dit is immers de plek waar veel potentiele klanten zich bevinden. Online shopping groeit nog steeds, en zal waarschijnlijk door blijven groeien. Een makkelijke manier om hierin te beginnen is door zelf producten te verkopen op bol.com, of soortgelijke websites. Echter wanneer je echt veel zoekverkeer wil rechtstreeks uit de zoekmachine kun je dit het beste bereiken door zelf een webshop te beginnen.

Een webshop maken, of laten maken?

Een webshop maken is tegenwoordig helemaal niet zo heel moeilijk. Uiteraard hangt dit ook af van de hoeveelheid producten en de aard van de producten die je wil verkopen. Wil je enorm veel producten kunnen aanbieden of producten die uit meerdere onderdelen worden samengesteld? Dan heb je al snel een redelijk uitgebreid platform nodig. Magento is het bekendste en meest gebruikte systeem om complexe webshops mee te maken.

Verkoop je uitsluitend simpele producten die je makkelijk van de voorraad kan afboeken? Dan zal een webshop gebouwd in Shopify of Woocommerce ook voldoen. In dit geval is het ook te doen om een webshop helemaal zelf te bouwen, mits je hier natuurlijk genoeg tijd voor neemt en motivatie voor hebt!

Hoe maak je een webshop vindbaar?

Elke beginnende ondernemer waarvan de webshop net online staat zal merken dat er niet tot nauwelijks verkeer op zijn of haar website komt. Het opbouwen van online vindbaarheid is een tijdrovend proces waarvoor redelijk wat kennis en vaardigheid vereist is. Toch is dit met een grote dosis zelfstudie niet onmogelijk om zelf te doen. Verdiep je bijvoorbeeld in hoe je je headings, teksten, meta omschrijvingen en URL-structuren moet vormgeven.

Daarnaast is het ook van belang dat je domein autoriteit creëert. Dit bereik je door links op andere domeinen te verkrijgen die naar jouw domein linken. Mocht je dit erg lastig vinden, dan is het mogelijk om je door gespecialiseerde digital marketing bureaus te laten adviseren, of dit werk zelfs compleet uit handen te geven. 

Denk aan alles

Het succes van je verkopen zal niet alleen afhankelijk zijn van je website en of deze goed vindbaar is. Ook de besteltijd en levertijd is belangrijk. Als je verkopen eenmaal opgang komen zul je moeten nadenken over de klantenservice en algemene voorwaarden. Vooral het oplossen van geschillen kan in de praktijk erg lastig zijn. Maak heldere afspraken over de garantie en maak heldere omschrijvingen van de producten. Dit helpt om geschillen makkelijker op te lossen die later kunnen optreden. 

Wil je gemakkelijk een webwinkel beginnen? Overweeg dan eens een ccv webshop. Hiermee verkrijg je een compleet pakket met benodigdheden om een succesvolle webshop te runnen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *