Inspiratie om een kinderkamer in te richten

kinderkamer

Je kunt niet wachten tot de kleine er is en waarschijnlijk ben je tijdens je zwangerschap al veel inspiratie en ideeën aan het opdoen voor de babykamer. Welke stijl wil je? Wil je juist wit of felle kleurtjes. Je kunt gaan voor zachte kleuren. Als je het geslacht nog niet weet wil je de kamer zo neutraal mogelijk houden. Er zijn ontzettend veel opties voor het inrichten van een babykamer. Vind hieronder inspiratie voor de leukste babykamers. 

Als het geslacht nog onbekend is wil je graag de babykamer zo neutraal mogelijk houden. Er zijn veel accessoires die voor zowel een meisje als een jongen leuk is. Denk bijvoorbeeld aan een dierenthema of de natuur met wolkjes of zon. Gebruik bij een dierenthema veel natuurlijke materialen zoals hout en riet. Als je de natuur als thema wilt is het cool om op de muur grote wandschilderingen te laten maken zoals een grote zon of meerdere wolken.  Je kunt ook kiezen voor een neutrale kleur zoals oranje of geel. Houd de basis wit, zoals het bedje en de commode. Zo kun je altijd nog kleine aanpassingen doen als de kleine geboren is. 

Cadeautjes

Maak gebruik van alle cadeautje die je al gekregen hebt of die je nog gaat krijgen. Koop dus zelf niet te veel accessoires. De babykamer heeft een aantal basis benodigdheden zoals een bedje, een plek waar je de baby kunt verschonen en een kast. Je krijgt waarschijnlijk zo ongelofelijk veel knuffels, kleertjes en leuke dingen voor in de kamer. Zo krijgt de babykamer vanzelf ook mooie herinneringen. Ben je zelf nog op zoek naar een leuk kraamcadeautje? Kijk dan op wonenwiki.be voor leuke inspiratie. 

Niet duur

Als je een beperkt budget hebt kun je ook tweedehands spulletjes opknappen. Vaak hebben je ouders of vrienden nog wel wat spullen op zolder liggen. Je kunt ook kijken of er in de kringloop nog wat leuks te vinden is. Bijvoorbeeld een kastje of een commode kan goed hergebruikt worden. Een likje verf erover heen en hij ziet er weer als nieuw uit!

Een hoekje voor jezelf

Maak voor jezelf ook een fijn hoekje in de babykamer. Je zal veel tijd doorbrengen in de babykamer, ook nachts. Zorg er daarom voor dat er een fijne stoel of bankje staat waar je ’s nachts op kunt zitten om de baby te voeden of te troosten. Ga op zoek naar een loungestoel waar je helemaal in kunt zitten, zonder dat je last zal krijgen van je rug. Houd er ook rekening mee dat de stoel snel vies kan worden. Gebruik anders een hydrofiele doek of een handdoek om de stoel te beschermen. 
Heb je ondertussen last van nesteldrang en wil je de woning klaarmaken voor de komst van de kleine? Kijk dan op woonvariant.be voor meer interieur inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *