Zo tover jij de zolder om tot een kantoor

zolder

Nu we zoveel mogelijk thuis moeten werken is het fijn om een eigen werkplek in huis te hebben. De zolder wordt vaak als opbergruimte gezien maar kan heel goed functioneren als kantoor of werkplek. Ben jij aan het denken over hoe je van je zolder een kantoor kunt maken? Vind hieronder een aantal handige tips en ideeën.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak daarom een goed plan van het inrichten of het verbouwen van je zolder. Bepaal je budget en maak een realistisch plan. Wil je de zolder gaan opknappen of gaan verbouwen? Als je meerdere ruimten wilt creëren kun je een tussenwand laten plaatsen. Een tussenwand houdt ook geluid tegen en de kosten van een tussenwand zijn relatief laag. Een ideale oplossing dus. Een goede zoldertrap is ook een must. Een veilige zoldertrap is zeer belangrijk als er jonge kinderen in huis wonen of je klanten in je kantoor wilt ontvangen. Wil je meer informatie over zoldertrappen? Kijk dan op mannentotaal.be.

Welke stijl?

Bepaal van tevoren welke stijl je aan wilt houden. Wil je graag een wit en strak interieur of juist wat meer industrieel? Vaak heeft een zolder nog oude balken. Door lichte kleuren te gebruiken op je zolder en de balken opnieuw te lakken krijg je een mooi effect. Door lichte kleuren te gebruiken lijkt de ruimte ook groter. 

Afwerken en isoleren

Vaak zijn muren op zolder nog niet goed afgewerkt. Een van de meest gebruikte methodes om wanden af te werken is het plaatsen van gipsplaten. Dit materiaal kun je ook gebruiken voor het afwerken van plafonds. Hierbij kun je meteen leidingen en isolatie plaatsen. Zorg dat je de hele zolder goed isoleert. Het is niet fijn als het in de winter heel koud wordt of er veel tocht ontstaat. Dit gaat ook ten koste van je energie. Kijk op mamatotaal.nl hoe je energie kunt besparen in je huis. Ook is een stevige vloer heel erg belangrijk. Als er veel op gelopen wordt en over de vloer wordt gerold met bureaustoelen kun je het beste kiezen voor parket of laminaat. 

Licht

Natuurlijk licht in onmisbaar is een kantoor. Zorg ervoor dat je een of meerdere dakramen plaatst. Je kunt ook kiezen voor een dakkapel. Dit heeft vaak meer ruimte, maar is ook duurder. Naast het licht komt er ook meteen frisse lucht in je kantoor. Plaats je het bureau of de werktafel op een plek waar je genoeg licht hebt.

Het is ook fijn als je vanuit je bureau een beetje de ruimte is kunt kijken. Zorg naast een fijn bureau ook voor een goede bureaustoel. Veel mensen ervaren nekklachten doordat ze een verkeerde houding aannemen. Als je veel uren achter je bureau doorbrengt is een ergonomische bureaustoel een aanrader. Deze stoel je verstellen op jouw lengte en gewicht. 

Maak gebruik van de ruimte

Maak ook gebruik van alle ruimte die je hebt. Als je veel schuine wanden hebt kun je de onderkant gebruiken als opbergruimte voor mappen of boeken. Naast natuurlijk daglicht is verlichting ook heel erg belangrijk. Tijdens de winter wordt het vaak snel donker, dus voldoende licht is essentieel. Laat één mooie lamp plaatsen, of meerdere spotjes. Spotjes kun je dimmen waardoor je de sfeer kunt bepalen. 

Laatste decoratie tip zijn plantjes. Planten zorgen voor luchtzuivering en geven ook veel zuurstof af. Daarnaast ziet het er super gezellig uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *