Zo voorkom je een winterdip

winterdip

De zomer is weer voorbijgevlogen en de herfst is in aantocht. Veel mensen kunnen genieten van de mooie kleuren in de natuur en zijn graag buiten. Sommige mensen worden wat minder vrolijk van de dalende temperatuur en de donkere dagen. Herken jij dit? Misschien heb je dan last van een winterdipje. No worries! Dit is heel normaal en er zijn kleine hulpmiddeltjes om het te verlichten. 

Zorg voor jezelf

Begin met het verzorgen van jezelf. Verzorging is belangrijk, maar als het wat kouder wordt verdiend je lichaam iets extra’s. Gebruik een wat dikkere dag- en nachtcrème. Dit beschermt je huid tegen de koude herfstwind. Scrub je huid ook regelmatig tijdens de herfst. Zo verwijder je de dode huidcellen. Scrub je huid ongeveer 1 keer per week. Neem af en toe ook lekkere lange douche of een bad. Smeer je daarna in met lichaamsolie of body crème. Doe dit niet te vaak want dit zorgt ervoor dat je huid meer wordt uitgedroogd.

Vergeet je niet te beschermen tegen de zon. Gebruik minimaal SPF 15. De zon kan in de winter best wel sterk zijn waardoor het heel belangrijk is dat je gedurende de winter ook je huid beschermt. Meer weten over beauty en hoe je het beste voor jezelf kunt zorgen? Kijk dan op damesmagazine.be

Let op voeding

Het is ook belangrijk om op je voeding te letten. Het is erg verleidelijk om ‘s avonds lekker te snacken of veel te eten als je avonds op de bank ligt. Op lange termijn is dit niet goed voor je huid en word je er ook niet vrolijker van. Zorg ervoor dat je genoeg vitamines en mineralen binnen krijgt. Laat de snoep en suikerhoudende drankjes even staan en eet vooral veel granen, fruit, groenten.

Je kunt ook extra vitamine supplementen slikken. Vooral vitaminen D kan je lichaam goed gebruiken. Neem daarnaast ook voldoende rust. Maar van slapen een prioriteit. Slaap ongeveer 8 uur per dag. Je lichaam vindt het ook heel fijn als je een goed ritme hebt. Hierdoor krijg je uiteindelijk meer energie. 

Verander het interieur

Je kunt ook je interieur een herfst upgrade geven. Maak je huis gezellig met kaarsjes en leuke accessoires. Vervang de accessoires kleuren in je huis. Rood, oranje, bruin en mosterdgeel stralen herfst uit. Koop een extra plaid voor over de bank. Zet mooie grote kaarsen neer op tafel. Een vloerkleed kan ook een heel groot verschil maken in je zithoek.

Naast dat het lekker warm is aan je voeten straalt het warmte uit en geeft het veel meer sfeer aan je huiskamer. Als je een openhaard hebt mag je daar in de herfst en winter ook lekker gebruik van maken. Zo is het ineens veel minder erg om binnen te blijven en kun je lekker genieten van je favoriete serie als het buiten regent. 

Meer weten over hoe je de herfst in je huis kunt overleven? Kijk dan op woonambiance.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *