Zo doe je efficiënt en goed de was

was

Voor de een is het een ontspannen bezigheid en de ander haat het. Er lijkt nooit een einde aan te komen aan de stapel was. Het fijnste is om het tussendoor het een beetje bij te houden, anders stapelt het zich heel erg op. Soms kun je het niet bijhouden en duurt het een tijdje voordat je het weer op orde hebt. Zeker als je kinderen hebt groeit de stapel erg snel. Hieronder vind je een aantal tips hoe je sneller en efficiënt de was kunt doen. 

Categorieën

De eerste tip is om categorieën te maken. Zet 3 wasmanden in de badkamer of op de overloop. Een voor de witte, donkere en bonte was. Maak elk gezinslid duidelijk dat ze hun vuile was in de goede mand moeten gooien. Hiermee bespaar je jezelf een hoop tijd om was te selecteren en hoef je ook niet meer op zoek te gaan naar los slingerde onderbroeken en sokken. Als dit niet werkt kun je ook bij je kinderen een wasmand op haar of zijn kamer zetten. 

Dan voorkom je in ieder geval dat je op je knieën vuile was van de grond moet rapen. Als je het sorteersysteem wel werkt binnen je gezin is het handig om een soort routine te ontwikkelen. Bepaal een paar vaste dagen om je was te doen. Als het vast in je routine zit voorkom je ook dat je het vergeet. 

Drogen

Als je veel was hebt en weinig tijd is een droger ideaal. Zeker als je kinderen hebt is een droger handig. Zo kun je op jouw wasdag veel wassen. Was in de wasmachine, was uit de wasmachine, was in de droger en weer opnieuw. Dit werkt super efficiënt en snel. Op zoek naar een droger die bij je wasmachine past? Kijk dan op woondecoratiesandra.nl. Een nadeel van een droger is wel dat de kwaliteit van je kleding achteruitgaat.

Als je bepaalde kledingstukken echt mooi wilt houden is het verstandig om deze aan een kledingrek te hangen. Zeker als het mooi weer is kun je je kledingstukken ophangen. Dit is wel een stukje duurzamer dan een droger. Maar bijvoorbeeld handdoeken kun je prima in de droger doen. 

Temperatuur 

Kies je juiste temperatuur om te wassen. Soms is het helemaal niet nodig om je kleding heet te wassen. Het is duurzamer om je kleding op een koud programma te wassen en het is beter voor je kleding. Helaas kan dit niet bij alle kleding. Ondergoed en sokken kun je bijvoorbeeld het beste op 60 graden wassen. Op deze temperatuur blijven de items hygiënisch schoon. Bij sportkleding is niet nodig om deze heel heet te wassen. Kijk op interieurfans.nl hoe je het beste je sportkleding kunt wassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *