Waarom kiezen voor kunststof deuren?

kunststof deuren

Moet jij binnenkort jouw deuren vervangen of heb je een nieuw huis gekocht waarbij jij deuren moet kiezen? Dan heb je jezelf vast afgevraagd voor wat voor deuren je moet gaan, hout of kunststof? Vroeger was hout het meest gebruikte materiaal, maar tegenwoordig wint kunststof aan populariteit. In deze blog leggen we graag uit waarom wij vinden dat je voor kunststof deuren moet gaan!

Kunststof deuren zijn duurzaam én onderhoudsarm

Kunststof deuren zijn gemaakt van gerecycled kunststof en gaan hierdoor ook lang mee. Dit maakt ze, net als kunststof kozijnen, een duurzame keuze. Koop je een kunststof deur, dan maak je dus een milieuvriendelijke keuze. Daarnaast zijn kunststof deuren goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden en zijn ze kleurvast. Je zal met kunststof met deze deuren geen last krijgen van verrotting (zoals je dat met hout wel hebt) wat flink scheelt in onderhoud als je dit vergelijkt met houten deuren. 

Betere warmte-isolatie, inbraak- en brandveiligheid

Kunststof isoleert beter dan hout, wat zorgt voor een besparing op de stookkosten. Goed voor het milieu dus! Daarnaast is het ook niet brandgevoelig. Een kunststof deur zal moeilijk vlam vatten, daar waar dit met een houten deur wel mogelijk is. Daarnaast zijn kunststof deuren inbraakwerend en dus moeilijk open te krijgen voor ongenode gasten.

Keuze uit veel soorten

Kunststof deuren zijn tegenwoordig te verkrijgen in veel verschillende soorten. Je hebt bijvoorbeeld hele mooie openslaande kunststof deuren. Of misschien ga je toch liever voor een dubbele kunststof deur? Alles is mogelijk! Bepaal eerst jouw gewenste soort deur, afmeting en kleur. Kunststof deuren zijn namelijk volledig aan te passen naar jouw persoonlijke voorkeuren. Wat voor stijl het interieur en exterieur van jouw woning ook heeft, er is altijd een geschikte oplossing voor. Houd er wel rekening mee dat je kunststof deuren niet kunt verven zoals je dat met houten deuren wel kan. Kies je dus eenmaal een kleur, dan is dit blijvend.

Prijzen van kunststof deuren

De prijzen voor kunststof deuren verschillen onderling behoorlijk. Er zijn verschillende factoren die de prijs bepalen, zoals het model, de afmetingen, de kleuren en het type deur die je uitkiest. Kunststof deuren zijn wel erg duurzaam waardoor ze vaak langer mee gaan dan houten deuren. Hierdoor kunnen kunststof deuren op termijn toch goedkoper zijn dan houten deuren. Dit zit hem vooral in het gebrek aan onderhoud en rotten – iets wat je bij houten deuren zeker tegen gaat komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *