4 Essentiële betaalmethoden voor je webshop

Webshop

Anno 2020 wordt het aanbod aan webshops steeds groter. Logisch ook als je kijkt hoe gewend men tegenwoordig is aan online shoppen. Wil je hier van profiteren en zelf ook een webshop beginnen? Eén van de belangrijkste keuzes die je dan moet maken is welke betaalmethoden je aanbiedt op je webshop. In dit artikel behandelen we 4 betaalmethoden die echt niet mogen ontbreken in een hedendaagse webshop

#1. Internetbankieren

Internetbankieren is met afstand de populairste betaalmethode van Nederland. Maar wat houdt het precies in? Kort gezegd werkt betalen via internetbankieren als volgt: je logt in op een betaalde omgeving of via een betaalscherm en geeft opdracht tot een SEPA overschrijving tussen jouw bankrekening en die van de andere partij. Er zijn meerdere betaalmethoden die op deze manier werken, maar veruit de bekendste is iDEAL. Wij raden dus ook zeker aan om iDEAL op je webshop aan te bieden. Andere aanbieders zijn o.a. Bancontact en Giropay.

#2. Kaartbetalingen

Naast internetbankieren is ook het aanbiedingen van kaartbetalingen essentieel voor een succesvolle webshop. Hierbij moet je vooral denken aan creditcards. Dit is eigenlijk een soort achteraf betalen: bij een creditcardbetaling vraag je in feite een persoonlijke lening aan bij de creditcardmaatschappij, die je aan het eind van de maand weer afbetaalt. Essentiële aanbieders hiervan zijn o.a. Visa, Mastercard, American Express en Maestro.

#3. Achteraf betalen

Steeds meer Nederlandse consumenten prefereren het om pas na ontvangst van hun aankopen te betalen. Daarom is het belangrijk dat je ook betaalmethoden aanbiedt waarbij je achteraf kunt betalen. Hiermee verhoog je niet alleen de conversie, maar boost je ook nog eens je gemiddelde orderwaarde. De bekendste aanbieders van achteraf betalen zijn Klarna, Afterpay en Billink.

#4. Gespreid betalen

Een laatste betaalmethode die je niet mag vergeten is gespreid betalen. Hiermee laat je je klanten in termijnen betalen. Dit is vooral belangrijk als je vrij dure producten aanbiedt, zoals witgoed of meubels. Klanten zullen deze sneller aanschaffen als ze ook in termijnen kunnen betalen. Wil je deze betaalmethode integreren in je webshop, kies dan in elk geval voor In3 en SprayPay.

Maak het jezelf makkelijker met één betaalprovider

Natuurlijk kun je al deze betaalmethode apart van elkaar integreren in je webwinkel, maar je maakt het jezelf gemakkelijker door in zee te gaan met een betaalprovider. Deze ontzorgt jou volledig op het gebied van online betalingen. Het beste voorbeeld hiervan in Nederland is PAY. Deze payment provider leidt al jouw betalingen in goede banen, of het nou een kaartbetaling is of een gespreide betaling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *