Hoe schrijf je een blog?

Heb je veel vrije tijd, dan is het misschien een leuk idee om een blog te gaan schrijven. Het is leuk voor jezelf als je het eindresultaat ziet, maar je kunt er ook andere mensen mee inspireren.

Wat voor onderwerp kies je?

Het leukste is als je een onderwerp kiest waar je al veel vanaf weet. Op die manier kun je een blog zo achter elkaar door typen, en misschien nog wat details op internet opzoeken. een paar van de bekendste blog onderwerpen zijn:

  • Beauty blog
  • Sport blog
  • Culturele blogs
  • Blogs die tips geven over allemaal verschillende onderwerpen.

Publiceer met enige regelmaat

Om relevant te blijven is het echt niet nodig om elke dag een blog te posten. Het is niet de bedoeling dat je twee weken langs niks post. Dan kunnen de lezers het idee krijgen dat je lui of niet geïnteresseerd bent in je eigen blog. Waarom zouden de lezers dan wel geïnteresseerd zijn in je blog? Tuurlijk zitten er momenten bij dat uploaden onmogelijk is, maar vaak onregelmatig uploaden kun je beter niet doen als je een blog wil onderhouden.

Het beste is om zo’n 2 á 3 keer per week een blog te posten. Zorg dat je genoeg blogs klaar hebt staan voor een maand, dan hoef je ook niet blogs te gaan schrijven een avond van te voren. Tenzij er iets heel actueels speelt, waar je meteen over zou willen schrijven.

Nalezen

Laat je blog door iemand anders nalezen, dat kan een vriend, collega of familielid zijn. Je leest de tekst zelf vaak ook door, alleen sommige kleine dingen zie je al snel over het hoofd zoals interpunctie en grammatica. Na loop van tijd herken je je sterke punten en kan je werken aan je zwakke punten. Op die manier kan je blogs van hogere kwaliteit publiceren.

Blijf origineel

Je hoeft niet te kopiëren van wat grotere bloggers doen om succesvol te zijn, in principe schrijf je de blog voor je eigen plezier. Het is alleen mooi meegenomen als je er later geld mee kan verdienen. Zonder originaliteit lukt dat waarschijnlijk ook niet.

Succes met een blog te schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *