7 Redenen om te kiezen voor een laminaatvloer

Laminaat vloer

Op zoek naar een mooie nieuwe vloer? Dan zijn er verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Zo heb je traditionele houten vloeren, maar ook modernere vloertypes als PVC en laminaat. Ben je op zoek naar een kwalitatieve maar betaalbare vloer, dan is in onze ogen laminaat de allerbeste keuze. In dit artikel lees je de 7 belangrijkste redenen om te kiezen voor een laminaatvloer.

#1. Prachtige natuurlijke uitstraling

Ten eerste ziet laminaat er door de fraaie natuurlijke uitstraling gewoon prachtig uit. Tegenwoordig is het nog maar heel lastig van echt hout te onderscheiden. Laminaatvloeren bevatten inmiddels zelfs al levensechte noesten, barsten en scheuren. En dat terwijl ze veel goedkoper zijn dan echt hout!

#2. In allerlei soorten en maten verkrijgbaar

Wat voor uitstraling je ook wilt creëren met je vloer, vrijwel alles is mogelijk met laminaat. Zo is er bijvoorbeeld ook laminaat met een betonlook, voor als je een strakke industriële uitstraling wilt hebben. Daarnaast zijn er nog talloze andere verschillende kleuren en uitstralingen verkrijgbaar.

#3. Laminaat past in iedere ruimte

Laminaat kun je niet alleen in de woonkamer leggen, maar letterlijk in iedere ruimte van je huis. Voor keukens en badkamers zijn er namelijk ook speciale waterbestendige laminaatvloeren. Ook is het zo dat vrijwel al het laminaat prima te combineren is met vloerverwarming.

#4. Onderhoudsarm materiaal

Ten vierde is laminaat onderhoudsarm materiaal. De vloer schoonmaken is heel eenvoudig: regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om hem in goede conditie te houden. Bovendien is het erg sterk materiaal dat wel tegen een stootje kan. Vlekken en krassen zal je dus niet gauw tegenkomen.

#5. Laminaatvloeren zijn duurzaam

Draag je het milieu een warm hart toe? Dan is een laminaatvloer zeker wat voor jou. Dit type vloer is namelijk erg duurzaam. Als je hem goed verzorgt gaat hij tientallen jaren mee.

#6. Eenvoudig te leggen

Ben je op zoek naar een vloer die je zelf kunt leggen, zonder een expert in te hoeven schakelen? Laminaat is dan een uitstekende keuze. Deze vloeren worden namelijk zwevend gelegd en zijn voorzien van een handig kliksysteem, waarmee je ze binnen een dag zelf kunt leggen.

#7. Goed voor de portemonnee

Ten slotte is laminaat simpelweg één van de best betaalbare vloersoorten die er zijn. Houten vloeren en PVC vloeren zijn bijvoorbeeld een stuk duurder. En dat terwijl laminaat vrijwel alle voordelen die die vloersoorten hebben ook te bieden heeft!

Bron: https://www.kwaliteitparket.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *