Handige tips om je woning effectiever schoon te maken

schoonmaken

Je huis schoonmaken: waarschijnlijk is het niet je favoriete bezigheid. Een klus waar je altijd tegenop ziet en te vaak uitstelt. Toch is het een onvermijdelijke klus, want nog minder graag zit je in een stoffig en smerig huis. Wil je er zo snel mogelijk vanaf zijn, dan is het belangrijk om te weten hoe je je woning zo effectief mogelijk schoonmaakt. In deze blog geven wij jou hiervoor handige tips.

Een schone leefwijze is het halve werk

Hoe smeriger je woning is voordat je begint met schoonmaken, hoe langer de schoonmaakbeurt gaat duren. Klinkt logisch natuurlijk, maar toch vergeten mensen dit wel eens. Wij raden dus aan om zo schoon mogelijk te leven.

Hoe je dat doet? Simpel: zorg er bijvoorbeeld voor dat iedere bewoner of gast altijd meteen zijn of haar schoenen uitdoet bij het betreden van je huis. Zo voorkom je dat er veel vuil mee naar binnen wordt genomen. En als je aan het douchen bent, spoel dan gelijk goed de muren af en droog ze vervolgens ook goed af. Zo voorkom je dat er zich veel vuil ophoopt dat je later weer moet verwijderen.

Ga gestructureerd te werk

Dan het schoonmaken zelf. Belangrijk is om hiervoor een gestructureerde werkwijze te bedenken. Zo gaat het namelijk het snelst. Begin voordat je gaat schoonmaken met het aan de kant zetten van losse spullen. Hoe minder losse spullen, hoe minder tijd je kwijt bent aan het schoonmaken.

Nu kun je gaan beginnen met afstoffen van al je meubels en dergelijke. We raden aan om dit met de klok mee te doen en ook van boven naar beneden. Zo dwarrelt er geen stof op plekken die je al schoongemaakt hebt. Na het afstoffen ga je stofzuigen. Begin hiermee in de verste hoek en werk met lange halen terug naar de deur toe. Haal de stofzuiger slechts één keer over ieder stukje vloer heen om tijd te besparen. Meer is echt niet nodig. Dit kun je zelf doen, maar een robotstofzuiger is natuurlijk ook een optie. Zo bespaar je voor jezelf namelijk nog meer tijd.

Gebruik effectieve schoonmaakmaterialen

Wil je je woning echt effectief schoonmaken, dan moet je materialen gebruiken die daar speciaal voor gemaakt zijn. Een voorbeeld hiervan is een stoomreiniger. Dit apparaat blaast heet water in de vorm van stoom naar buiten. Door de hitte die het uitstoot is het enorm effectief in het verwijderen van olie, kalk, vet en ander vuil. Dus in plaats van zelf hard te schrobben en te boenen doet dit apparaat het werk voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *