Waar je rekening mee moet houden bij het bouwen van een veranda

Een veranda is een echte toevoeging voor in je tuin. Bij een onverwachte regenbui hoef je niet snel naar binnen te rennen, maar kun je lekker buiten blijven genieten. Ook voor in de zomer kun je gezellig buiten avondeten. Je kunt een veranda zelf laten bouwen of door een aannemer laten bouwen. Echter zijn er wel een paar punten waar je rekening mee dient te houden. Daar kun je hieronder meer over lezen:

Een vergunning

In sommige gemeentes heb je een vergunning nodig voor het bouwen van een veranda. Dat heeft met een paar dingen te maken, namelijk: De grootte van de veranda, de afstand tot de grond van de buren en als laatst de afstand tot openbare groenvoorzieningen. Je kunt dus beter niet beginnen met het bouwen van een veranda, zonder navraag te hebben gedaan of het wel mogelijk is.

De locatie

Met het plaatsen van de veranda is het belangrijk om rekening te houden met de zon. In de zomer wil je maximaal genieten van de zon genieten, maar door een hoge veranda is er kans dat er meer schaduw in de tuin komt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. 

Een verandazeil

Met een verandazeil maak je de veranda voor grootste gedeelte wind en waterdicht en gedeeltelijk isoleren van je veranda.. Zo kun je spullen er droog bewaren en ook krijgt je tuinset geen last van verwering. Je breidt eigenlijk je woonruimte uit. Het nadeel van een verandazeil is dat de zijkanten vast zijn.

De kosten

Een veranda bouwen kost best wel veel geld en al helemaal wanneer je er ook nog mensen voor moet gaan inhuren. Voor als je geen op maat gemaakte veranda hoeft te hebben is een prefab veranda een prima uitkomst. Voor de rest speelt het formaat en materiaal ook een grote rol om de prijs te bepalen. Zo heb je een houten veranda, aluminium veranda en een stalen veranda. Wat ook nog meespeelt met de prijs is het dak. Wil het dak kunnen openen of is dat niet nodig? Dan heb je ook nog de keuze tussen een dak van polycarbonaat of een glazen dak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *