Wanneer moet je scrubgel voor je gezicht gebruiken?

Heb je toevallig last van een doffe huid en wil je deze weer laten “gloeien”? Een doffe huid (en vele andere huidproblemen) wordt meestal veroorzaakt door de opeenhoping van dode huidcellen. Een manier om van deze aandoening af te komen, is door scrubgel te gebruiken. Gebruik het om uw huid zachter en gladder te maken. Het is echter erg belangrijk om op de juiste manier en met het juiste schoonmaakmiddel te werken. Wist je bijvoorbeeld dat het beter is om een ​​korrel te kiezen die mild en niet te grof is? Anders kunnen er nieuwe problemen ontstaan. We leggen je graag alles uit!

H2 Wat zijn de voordelen van scrubben?

Bij ieder mens komt elke dag het zelfde natuurlijke proces voor; je huidt verliest namelijk elke dag duizenden huidcellen. Bij jonge mensen vernieuwt de huid zichzelf automatisch elke 25 dagen. Dit proces vertraagt ​​met de leeftijd. Wanneer dode huidcellen zich teveel op de huid opstapelen, zorgt dit ervoor dat de huid er dof uitziet. Door scrubgel te gebruiken worden oude huidcellen verwijderd en geeft het nieuwe huidcellen een betere kans op groei.

Naast het herwinnen van de natuurlijke “schittering” zijn er nog andere voordelen. Onzuiverheden zoals puistjes en mee-eters worden verminderd. De kans op verstopping van de talgklier is veel kleiner. Ook kun je ingegroeide haartjes voorkomen, waardoor rimpels en littekens minder zichtbaar worden. Daarnaast bevorder je ook de doorbloeding en de aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor het verouderingsproces van de huid wordt vertraagd.

H2 Hoe kan ik het beste een scrub gebruiken?

Hieronder willen we jouw enkele richtlijnen meegeven over het gebruik van scrubs.

  • Scrubs voor het lichaam
    Deze behandeling voer je eenvoudig uit onder de douche. Gebruik de bodyscrub om zachtjes een cirkelvormige beweging op de huid aan te brengen. Besteed speciale aandacht aan gebieden waar de ellebogen, voeten en knieën vatbaar zijn voor een ruwe huid. Spoel het product af met water en droog het af. Breng vervolgens een vochtinbrengende crème aan.
  • Scrubs voor het gezicht
    De huid van het gezicht is veel dunner en gevoeliger dan andere delen van het lichaam. Gebruik daarom altijd een speciale gezichtsscrub met fijne deeltjes. Schrob geen overtollige gevoelige huid rond de ogen. Heeft u een gevoelige of droge huid of heeft u last van acne? Het is het beste om geen pellets te gebruiken. Hierdoor zal je huid sneller beschadigd raken. Gebruik na het scrubben verzorgende producten, zoals maskers of crèmes.

H3 Waarop moet je op letten bij scrubben?
Wees voorzichtig! Na het verwijderen van de dode huidcellen komt er een ​​nieuwe kwetsbare huid boven water. Te lang, of te vaak schrobben kan de onderliggende huid beschadigen, wat kan leiden tot snijwonden, huidirritatie en infectie. Zelfs als de korrels te grof zijn, zal het de huid irriteren. Je verwijdert niet alleen dode huidcellen, je beschadigt ook de huid eronder. Helaas leidt dit weer tot meer onzuiverheden.

Wanneer je huid bekent staat als overgevoelig is het niet verstandig om te gaan scrubben. Het wordt ook aanbevolen om wonden, huidirritatie, brandwonden, eczeem of langzame wondgenezing niet te scrubben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *