Welke bank past in jouw huis?

bank

Net een nieuw huis gekocht? Of is jouw woonkamer toe aan een make over? Er zijn verschillende aspecten waar je op moet letten met het zoeken van nieuwe meubels. Vandaag zal het gaan over welke bank het beste in de woonkamer past. De bank is het meubel waar je lekker onderuit gezakt een film kan kijken, maar ook waar je goede gesprekken van voeren of juist waar het bezoek op gaat zitten. Al met al een van de belangrijkste meubels in jouw huis.

Waar begin je?

Het aanschaffen van een bank kost vaak veel geld, dus is het belangrijk dat je goed oriënteert naar wat jouw voorkeur heeft. Dit is belangrijk omdat er veel verschillende maten, materiaal en kleuren zijn.

Tijdens het uitkiezen van de bank, moet je eerst weten waar jij de bank wilt zetten en hoeveel meter de bank mag zijn. Vaak wordt er namelijk voor een veel te grote bank gekozen, die dan helemaal niet past in je woonkamer.

Welke bank past bij jou?

Hoekbank

De bekendste bank is wel een hoekbank. Deze bank doet het in bijna elke woonkamer goed. Al helemaal als deze tegen 2 muren aangezet kan worden. Er is veel plek voor om op te zetten, maar ook ideaal om languit gestrekt een filmpje op te kijken.

U-bank

Een U-bank is een echte familiebank. Een U-bank lijkt een beetje op een hoekbank, maar in plaats van 1 hoek heeft deze er 2. Deze bank kan ideaal zijn voor een groot gezin met een grote woonkamer. Hierdoor creëer je meer zitplekken of kan na een dag werken samen languit op de bank liggen. Profijtmeubel heeft een groot aanbod in deze banken!

Rechte bank

Een rechte bank is nog steeds helemaal hip. Een rechte bank zorgt er namelijk voor dat jouw woonkamer groter lijkt omdat er geen onderbreking in de kamer is. Vooral in een kleine woonkamer zorgt een rechte bank ervoor dat jouw woonkamer toch langer wordt.

Vaak wordt de fout gemaakt dat iedereen een hele grote bank wil. Mocht je een grote woonkamer hebben dan kan je dit zeker doen, maar mocht je een smalle en een wat kleinere woonkamer hebben, moet je geen super grote bank nemen. Dit voorkomt dat je hele kamer bestaat uit bank en dat de bank een eyecatcher wordt in plaats van een basic item. Dit zou zonde zijn van bijvoorbeeld een openhaard of mooi kunstwerk.

Kleur

Met het kiezen van een bank is de kleur ook belangrijk, want een bank gaat vaak echt jaren mee. Wat betekent dat je ook content moet zijn met de kleur. Je kan kiezen voor een felle kleur, maar de meeste mensen kiezen voor een neutrale kleur. Een neutrale kleur zorgt ervoor dat het rust in je huis creëert. Mocht je toch wat meer kleur willen kan je natuurlijk wel kussens in kleur nemen of een leuk kleed voor eroverheen.

Hopelijk heb je aan de hand deze blog de juiste bank kunnen uitkiezen en heb je wat aan deze tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *