Waarvoor kan ik een kadastrale kaart gebruiken?

Erg veel mensen zullen ooit al eens van de kadastrale kaart gehoord hebben. Echter, voor veel mensen is het niet helemaal duidelijk wat je hier nou eigenlijk mee kunt. Geldt dit ook voor jou? Dan hoef je jezelf hier natuurlijk niet voor te schamen, je bent immers niet de enige. Een kadastrale kaart is een kaart waar de verschillende kadastrale grenzen van Nederland op staan. Op basis van deze kaart kun je exact zijn hoeveel vierkante meter per kavel ter beschikking gesteld is.

De mogelijkheden van een kadastrale kaart

Wanneer je op zoek bent naar de mogelijkheden van een kadastrale kaart zou je eens kunnen kijken wat naar wat je eigenlijk wilt weten. Ben je benieuwd welke vierkante meters horen bij jouw kavel? Dan kun je ervoor kiezen om dit te bekijken door middel van de kadastrale kaart.

Waarom gebruiken mensen de kadastrale kaart?

In veel gevallen wordt de kadastrale kaart gebruikt om de verschillende grenzen duidelijk te krijgen. In Nederland zijn er ontzettend veel burenruzies die ontstaan doordat mensen het niet eens waren over de verschillende grenzen. Echter, om de grenzen van een woning duidelijk te krijgen is het mogelijk om een kadastrale kaart op te vragen. In veel gevallen zal het zo zijn dat de kadastrale grenzen in de praktijk verkeerd zijn uitgezet. Tenminste, er zijn af en toe verschillen in de grenzen op de kaart en de grenzen in het echt.

Het laten komen van een landmeter

Mocht je forse onenigheid hebben over een bepaald onderdeel van de kadastrale kaart, dan kun je ervoor kiezen om een landmeter in te schakelen. Een landmeter kan de grenzen uitzetten, bijvoorbeeld door middel van piketpaaltjes. Kortom, een landmeter kan er voor zorgen dat een eventuele burenruzie opgelost wordt. Houdt er wel rekening mee dat de landmeter onafhankelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *