Wat heb je nodig voor de middelbare school?

Het is zo ver je gaat eindelijk naar de middelbare school! Waar op de basisschool niet veel aangeschaft moest worden, is het op de middelbare school wel even anders. Daarom vind je hier onder een checklist met de spullen die jij nodig hebt voor het eerste jaar van je middelbare school.

Een schooltas

Een tas voor school ga nodig hebben. Je hebt namelijk boeken en een laptop of tablet die je elke dag mee moet nemen naar school. Het is dus belangrijk om een goede rugtas of een laptop rugzak mee te nemen naar school. Kijk goed of de tas stevig genoeg is. Vergeet ook niet een klusje te regelen aan het begin van het schooljaar. De spullen die mee moeten kunnen behoorlijk zwaar zijn en daardoor is het niet fijn om deze de hele dag te dragen.

Schoolagenda

Je had misschien op de basisschool al eens met huiswerk te maken, maar op de middelbare school zal het dagelijkse kost zijn. Om je goed voor te bereiden op de middelbare school is het belangrijk dat je een agenda hebt waar je alles opschrijft. Het is niet alleen handig voor het huiswerk dat je moet maken, maar ook voor je lesrooster en de cijfers die je hebt gehaald. Tip: schrijf direct je contact gegevens op de eerste pagina van je agenda. Zo weten mensen van wie de agenda is als jij hem verliest. 

Etui

Naast een schooltas en een agenda is een etui ook van belang voor een goede voorbereiding. Met een etui houd je alle nodige benodigdheden bij elkaar en raak je niks kwijt. Vergeet ook niet om de inhoud van je etui aan te schaffen, denk aan pennen, een schaar, potloden, een geodriehoek, plakband, markeerstiften, een passer, een liniaal, gum en tipex. 

Kaften voor je boeken

De boeken die je leent, dien je te kaften. Het zijn ten slotte leen boeken en je zal er daarom netjes mee om moeten gaan. Wanneer je elke keer alles in je tas gooit en weer vaak er uit haal zal dat ten koste gaan van de kaft. Belangrijk dus om je boeken te kaften. Dit kan je met kaftpapier doen, maar ook met herbruikbare kaft van rekbaar materiaal. 

Schriften 

Om alles op te schrijven heb je natuurlijk schriften nodig. A4 en A5 zijn de meest gangbare maten voor schriften. Denk ook aan ruitjes schrift voor wiskunde. Hoeveel je nodig hebt, hangt af van hoeveel vakken je op school hebt. Daarnaast zijn collegeblokken ook handig om te hebben. Hier kan je gemakkelijk even snel aantekeningen maken voor later. 

Overige benodigdheden

Andere benodigdheden die je nodig zal hebben voor school zijn bijvoorbeeld een rekenmachine, woordenboeken, een usb stick, etc. Voor de gymlessen zal je ook sportkleding nodig moeten hebben. Denk aan schoenen met witte zolen. Die geven namelijk niet af op vloer van de gymzaal. Vergeet daarnaast je lunch niet. Je zal vast en zeker vaak lunch willen kopen, maar het is niet verstandig om dat te doen. Schaf dus een stevige lunchtrommel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *