Klachten die een Prismabril kan oplossen

Een prismabril wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de samenwerking tussen de ogen minder inspanning kost. Een prismabril kan helpen tegen diverse klachten zoals:

·        Hoofdpijn

·        Drukkend gevoel rondom of achter de ogen

·        Branderige of tranende ogen

·        Moeite met zien in het donker

·        Moeilijk schakelen tussen dichtbij en ver weg

·        Gevoeligheid voor licht

·        Dubbel zien

·        Vermoeidheid

·        Rode ogen

·        Misselijkheid

·        Moeite met het volgen van snel bewegende voorwerpen

·        Bewegende beelden of letters

·        Nek- en schouderklachten

·        Duizeligheid

Hoe werkt een prismabril?

Je hersenen krijgen per oog een beeld binnen. De beelden van beide ogen horen exact te overlappen. Als de beelden die binnenkomen op de hersenen niet goed overlappen dan ontstaat er onrust. Je kunt hierdoor dubbel gaan zien. Je oogspieren of je hersenen gaan vervolgens hard werken om te proberen het beeld te vervormen zodat er het beeld rustiger wordt. Dit kan klachten geven.

Een prismabril zorgt ervoor dat beelden op een stabiele manier aan de hersenen worden doorgegeven. Voordat de beelden in de hersenen terecht komen worden ze gecorrigeerd. Dit zorgt ervoor je lichaam minder hard hoeft te werken om het beeld zelf te corrigeren.

Klachten worden verminderd of verdwijnen helemaal omdat je lichaam minder hard hoeft te werken om een stabiel beeld te genereren.

Het wennen aan een prismabril

Het kan even duren voordat iemand gewend is aan een prismabril. Je lichaam is gewend geraakt aan het corrigeren van de beelden. Nu je lichaam niet meer zo hard hoeft te werken, heeft het even tijd nodig om zich te herstellen. Dit kan wel 6 tot 8 weken duren.

Is een prismabril geschikt voor jou?

Het is belangrijk om te ervaren hoe een prismabril voor jou aanvoelt. Als het zien door een prismabril voor jou prettig voelt dan is het verstandig om een prismabril aan te schaffen. Een optometrist kan jouw ogen en de samenwerking tussen de ogen op de hersenen testen. Tijdens een gesprek bij een optometrist worden de ogen getest en worden er verschillende brillen gepast.

Het aanmeten van een prismabril

Het aanmeten van een prismabril is maatwerk. Het is daarom van belang dat je naar een goede optometrist gaat. Een goede optometrist luistert naar de wensen van de klant. Bij Sven voor ogen wordt er samen gekeken of een prismabril of dyslexiebril jouw klachten kunnen oplossen. Of dit nu gaat om misselijkheid, duizeligheid of hoofdpijn. Bij Sven voor ogen wordt er geluisterd naar de klachten en wensen van de klant. Verder wordt er een eerlijk en deskundig advies gegeven.Kom een langs of maak een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *