Investeren in het dak

dakreparatie

Huizen gaan jaren en jaren mee, af en toe is er wel onderhoud aan nodig maar dit kan relatief snel worden gefikst. Meestal zijn er kleine dingetjes die je aanpast zoals de ramen, misschien sloop je er een muur uit om een grotere kamer te creëren.

Maar je denkt weinig na over het dak, terwijl dit zowat het meest belangrijke onderdeel is van het huis en de kans ook aanwezig is dat er wel eens reparatie nodig is, zoals bij een daklekkage. Het is veel werk en hoe zo’n dakreparatie of dak vervanging gaat is ook geen algemene kennis. Hoe gaat een dak reparatie eigenlijk en wat zijn de voordelen van het onderhoud? Dat zie je in dit artikel.

De plek vinden

Ten eerste is het goed op aan te kunnen geven waar er het probleempunt zich bevindt. Hierdoor kan je de reparatieplek goed aanwijzen en daarop focussen. Bij een plat dak is het mogelijk om het zelf te doen, bij een scheef dak is het beste om een dakdekker in te schakelen om het af te handelen, het is namelijk een stuk lastiger en gevaarlijker om een reparatie te doen op een scheef dak. Op een plat dak is het dus wel zelf te doen, maar is het ook geadviseerd om eerst een dakdekker om hulp te vragen.

Aan de slag

Eerst is het goed om de beschadiging schoon te maken, hierdoor zit er minder in de weg en kan de reparatie ook goed worden gedaan. Dan wordt de plek rond de beschadiging ingesneden, waarna de 4 verschillende kanten naar de zijkant worden getrokken en wordt de plek schoongemaakt. Over deze plek wordt er reparatiepasta uitgesmeerd met een kwast.

Ook is het mogelijk dat het dak wordt gerepareerd met een mat om ook de dakbedekking te vernieuwen. Het is als je bezig bent met het dak altijd verstandig om daarna te kijken of de waterafvoer nog goed gaat. Als het water niet weg kan blijft het (vooral bij een plat dak) op het dak liggen en kan dat ernstige gevolgen hebben.

Voordelen van goed onderhoud

Een goed onderhouden dak heeft een viertal voordelen: Ten eerste is de kans op een dak lekkage nihil, een dak lekkage kan heel veel schade doen in het huis, een investering in een goed dak kan grote schadekosten voorkomen. Ten tweede heeft het een betere esthetische waarde, een goed verzorgd dak ziet er mooier uit en geeft het huis een betere look.

Ten derde is het dak door het onderhoud veiliger, vooral ook bij bijvoorbeeld slecht weer. Als vierde gaat het dak dan ook langer mee, door steeds de problemen te verwerken wanneer ze optreden. Hierdoor blijft het dak lang goed en kan je er ook langer van genieten.

https://dakbeheerhermans.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *