Inspiratie voor mooie tafels in je woning

Bijna ieder persoon op aarde heeft wel een tafel in zijn of haar woning staan. Een tafel is namelijk erg essentieel voor in een huis. Tafels zijn in verschillenden soorten en maten te verkrijgen. De meeste soorten tafels die je in woningen ziet staan, zijn de salontafel, eettafel en de bijzettafel. Een tafel is niet alleen praktisch, maar ook een onmisbaar onderdeel van je huis. Tafels zijn er ook om je huis gezellig te maken. Er zijn namelijk heel veel mooie interieur tafels te koop. Alle kleuren en materialen zijn  verkrijgbaar, maar hoe luxer en exclusiever je het maakt, hoe duurder het wordt natuurlijk.

Eettafel

Na een dag hard werken kom je thuis. De rust begint bij het avondeten, ook dan zit je aan de eettafel. Kies een eettafel in de kleur die past in jouw huis en van het materiaal wat jij gemakkelijk en mooi vindt. Voor de afmetingen van de ideale eettafel zijn je eigen lengte, de beschikbare ruimte en het aantal personen dat aan tafel zit heel belangrijk. Een ideale eettafel heeft een hoogte van 74 tot 75 centimeter. De breedte is afhankelijk van het aantal personen aan tafel. Ben je bijvoorbeeld met z’n tweeën, dan is 70 centimeter voldoende. Maar ben je met acht personen, dan heb je een breedte van minstens 250 centimeter nodig.

Salontafel

Een salontafel gebruik je wanneer je lekker op de bank aan het chillen bent met een kopje thee of koffie. Zo’n tafeltje gebruik je om het kopje drinken even neer te kunnen zetten. Verder is de onderkant van de salontafel bedoeld als opslagruimte, bijvoorbeeld voor tijdschriften. Het is natuurlijk super handig om alles bij de hand te hebben wanneer je ontspant. Dan hoef je niet steeds op en neer te lopen. Salontafels zijn er in verschillende soorten materialen: 

Industriële salontafels, glazen salontafels, metalen salontafels, houten salontafels en plywood salontafels. Veel mogelijkheden om uit te kiezen dus. 

Bijzettafel

Een lichtgewicht bijzettafel is erg handig om in huis te hebben. Wanneer je op de bank zit is het verstandig om je drinken ergens neer te kunnen zetten. Op de grond stoot je het aardig snel om, maar wanneer je het op de bank zet en iets beweegt, valt het glas ook om. Niet erg handig dus. Wanneer je een lichtgewicht tafeltje in huis hebt, kun je hem zo meenemen naar je chill hoekje zo laat op de avond. Verder is het een handig tafeltje om hapjes op te zetten voor als je visite krijgt. 

Er zijn veel soorten bijzettafeltjes: wandtafel (een vaak lang en smal tafeltje bedoeld om tegen een muur aan te zetten, soms met lades aan de voorkant). Een nachtkastje voor naast je bed mag niet vergeten worden. Als je laat in de avond lekker een boekje aan het lezen bent, is het niet fijn om nog uit bed te moeten wanneer je bijna in slaap valt. Daarvoor is een nachtkastje bestemd. Of om je bril op de leggen bijvoorbeeld. Ten slotte zijn krukjes super toepasselijk. Zorg ervoor dat er een krukje in je huis is voor wanneer er te weinig stoelen zijn voor het bezoek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *