Waarom is thee plots zo hip aan ’t worden?

Een biertje of zelfs een kop koffie komt stoerder over dan thee nemen. Toch zien we de warme drank steeds vaker op de tafels staan. Eerst maakte het nog een tuttige indruk op veel Nederlanders. De laatste tijd lijkt het alsof een groter publiek het middel omarmt. Thee wordt echt niet meer alleen gedronken door deftige dames die bijkletsen. Ook onder jongeren en op de werkvloer blijft de keuze geliefd. Vroeger schonken we al graag een glas met de vloeistof in. Tegenwoordig mag je het gerust hip noemen om een slok te nemen. De lekkernij heeft opnieuw een plaats gewonnen in onze moderne wereld.

Compleet menu bestellen

Het ligt voor de hand dat de massa zijn zitten zet op het product. Bij het drinken van de warme drank neemt iemand even een moment voor zichzelf. Anders maakt de liefhebber wel een praatje terwijl hij of zij een slokje neemt. De opties voor een hele maaltijd bij de thee schieten als paddenstoelen uit de grond. In een grote stad kom je op iedere hoek van de straat wel een High Tea tegen. De aanbieders kleden hun menu aan met hartige en zoete hapjes. Een stukje quiche, een scone met jam of chocolade smaken heerlijk bij de bestelling.

Minder aan de koffie

Van alle snacks krijgt een gezelschap al snel dorst. Na een voorafje laat de hoofdrolspeler zich met zorg inschenken. Verse thee onderscheidt zich van theezakjes door de pure smaak. Over het algemeen drinken we in Nederland de laatste jaren minder koffie. De populariteit van thee laat zien dat we nog steeds graag een warme drank opslurpen. Inmiddels verbinden echte liefhebbers zelfs een thema aan de lekkernij. Ze schenken het middel in op een feestdag, zoals hun verjaardag. Op een kinderfeestjes nodigt het versieren van cupcakes uit tot een paar theeslokken.

Keuze uit veel theesmaken

Je hoeft geen groot fan van de uitvinding te zijn om het toch te waarderen. Het aantal varianten valt nauwelijks meer op twee handen te tellen. Ons aantal theesmaken breidt zich de laatste tijd eindeloos ver uit. Allerlei fijnproevers komen aan hun trekken. Zwarte thee is bijvoorbeeld een aanrader voor wie een kruidige versie wil proberen. Bij zoetekauwen zal een fruitsoort waarschijnlijk het meest in de smaak vallen. Soms zoek je nog uit welke theesoort vooral een sterke indruk maakt. De traditionele Earl Grey thee vormt een goed startpunt als je de lekkernij weinig of nooit neemt. Als je iets “specialers” wil proberen kan je zeker ook eens een losse witte thee kopen en zelf vers zetten met een filter. Een hele andere smaakervaring!

Gegarandeerd gezellig

In de wandelgangen nodigt de verfrissing eerder uit voor een babbeltje. Koffie en thee raken meer aan elkaar gewaagd dan in het verleden. Door de vele verschillende smaken verveelt de drank eigenlijk nooit. Als je de eerste theesoort kent, dan kom je altijd weer een nieuwe categorie tegen. Je kunt het tussendoortje ook sfeervol aankleden met vrolijk servies of een aansprekend tafelkleed. In de wintermaanden houdt het middel de liefhebber lekker warm bij koude tempraturen. Maar ook in de zomermaanden blijven er genoeg frisse variaties over voor een moment genieten. Haal de theekopjes maar tevoorschijn net als in hofleverancier Engeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *