De leukste kamerplanten

Grote kamerplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze woonkamer. Ze zijn gezellig en geven een beetje opvulling aan de ruimte. Wil je ook een kamerplant, maar weet je niet zo goed welke? Hieronder vind je een lijstje, zo kun je goed voorbereid gaan shoppen bij Warentuin

De Calathea Orbifolia

De Calathea wordt ook wel de levende plant genoemd. Dit komt omdat de plant, zodra het donker wordt zijn bladeren naar binnen vouwt en ze in het licht weer uitvouwt. Deze plant komt oorspronkelijk uit de tropen en heeft ronde bladeren. De ronde bladeren met opvallend brede nerven maakt de plant erg speciaal en perfect voor in de woonkamer.

De Anthurium andreanum

Deze plant wordt ook wel de flamingoplant genoemd. Hij heeft een exotisch uiterlijk met lange stelen, en staan daarmee ook prachtig in de kamer. De roze of witte kelkvormige, stevige bloemen glanzen prachtig en als je de plant goed verzorgt, maakt hij het hele jaar door nieuwe bloemen aan.

De Musa Dwarf

De bananenplant, zoals deze plant ook wel genoemd wordt, maakt geen bananen aan, zoals de naam misschien doet vermoeden. Het is een kleine, gemuteerde versie van de bananenboom en heeft een vrij dikke steel met grote bladeren. Ondanks zijn stevige uiterlijk, is het best een teer plantje en heeft hij een vrij secure verzorging nodig. Als je je daar echter aan kunt houden is het een schitterende, dankbare plant voor in de woonkamer.

De Euphorbia Ingens

Natuurlijk kunnen we de cactus niet aan dit rijtje laten ontbreken. Deze plant, ook wel de cowboycactus genoemd, is enorm makkelijk te verzorgen. Dat is natuurlijk een van de voordelen van de cactus. Hij heeft ook geen enorm grote pot nodig, waardoor hij erg geschikt is voor een wat kleinere woonkamer.

De Pachira Aquatica

Als er echt geld aan deze boom zou groeien, zouden we deze allemaal in de woonkamer hebben staan. Deze boom wordt namelijk ook wel de geldboom genoemd. Helaas groeit er geen geld aan de boom, al is het wel een prachtige boom met een gevlochten stam. De boom vergt wat verzorging, maar is zeker de moeite waard om in de woonkamer te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *