Een gezonde leefstijl: zo creëer je die

Het nieuwe jaar is al een tijdje bezig, maar gelukkig is het nooit te laat voor goede voornemens! Wil jij al jaren je manier van leven beteren en gezondere keuzes maken? In de praktijk kan het soms best lastig zijn om aan je doelen te werken. Het is daarom belangrijk dat je haalbare doelen stelt. Als je bijvoorbeeld nooit sport, is het niet handig om als doel te hebben ineens vijf dagen per week te sporten. Onthoud dat de kleinste veranderingen vaak zorgen voor het grootste effect! In dit artikel lees je haalbare tips om een gezonde leefstijl te krijgen. Veel succes!

Beweging

We noemden het net al even: sporten. Sporten is een vorm van beweging. Beweging is ontzettend belangrijk en hoort dan ook bij een gezond leven. Wanneer je elke dag 30 minuten beweegt is dat al genoeg. Je kunt bijvoorbeeld afspreken om elke avond een stukje te gaan wandelen of fietsen.

Voeding

Ook gezonde voeding hoort bij een gezonde leefstijl. Probeer geen verzadigde vetten te eten, maar juist voor onverzadigde vetten te kiezen. Onverzadigde vetten zijn namelijk de goede vetten. Die vind je onder andere in avocado, vette vis en noten. Verder zit dit in plantaardige oliën, zoals zonnebloemolie, olijfolie en lijnzaadolie en in boters, zoals halvarine en margarine. Ook zijn groentes ontzettend gezond. Zorg er dan ook voor dat je elke dag minstens 250 gram groente eet. Verder is het belangrijk niet te veel zout te eten en om veel volkoren producten te eten. Deze vind je in bijvoorbeeld volkorenbrood, zilvervliesrijst en volkorenpasta.

Collageen poeder

Een andere tip is om collageen poeder in te nemen. Je spieren, botten, gewrichten, haren en nagels bestaan uit collageen. Het is een belangrijk eiwit in ons lichaam en zorgt voor stevigheid en voor de elasticiteit van de huid. Je lichaam maakt in principe collageen zelf aan. Wel is het zo dat je lichaam na het 25ste levensjaar steeds minder goed collageen kan aanmaken en na je 50ste maakt je lichaam zelfs nauwelijks nog collageen aan. Wanneer je lichaam geen collageen aanmaakt, heeft dit als gevolg dat je rimpels of cellulitis kunt krijgen. Dat komt doordat je huid dan slapper en dunner wordt. Verder zorgt de afname van collageen ervoor dat je spieren en gewrichten minder soepel zullen worden en dat zorgt ervoor dat je stijf kunt worden. Wanneer je collageen poeder gebruikt, helpt dat om je huid, nagels en haar weer stevig te maken. Ook worden je spieren en gewrichten hier soepel door. De poeder kun je door je eten doen, bijvoorbeeld door de yoghurt, melk of smoothie. Wel is het belangrijk te vermelden dat de werking van collageen voor elk lichaam anders is.

Niet te streng

We zeiden het al: een gezonde leefstijl creëer je stapje voor stapje. Wees dus niet te streng voor jezelf als het je niet snel genoeg gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *